Suudi Arabistan'da devam eden güç mücadelesi

Cu, 23/04/2021 - 09:07

Medya kaynakları, eski Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Nayef'in destekçilerinin yaygın şekilde tutuklandığını bildirdi.

Welayet News  - Tutukluların Twitter sayfasında yer alan haberlere göre Suudi güvenlik güçleri, sosyal medyada aktif olan eski Veliaht Prens Muhammed bin Nayef'in çok sayıda destekçisinin tutuklandığını bildirdi. 

Habere göre, bu kişilerin çoğu, Twitter sayfalarında Muhammed bin Nayef'in bir fotoğrafını yayınladıkları için tutuklandı.

Ocak 2015'ten Ocak 2017'ye kadar veliahd olan Muhammed bin Nayef, Kral Selman tarafından görevden alınmış ve yerine Selman'ın oğlu Muhammed Bin Selman getirilmişti. Bin Nayef, 5 Mart 2020'de amcası Ahmed bin Abdul Aziz ile ihanet suçlamasıyla tutuklandı.

İngiltere basınından Times geçtiğimiz günlerde Ben Nayef'in çölün ortasında bir hapishanede işkence gördüğünü ve bastonsuz yürüyemediğini, hücre hapsinde 36 kilo verdiğini bildirdi.

İngiliz The Guardian gazetesi de yakın tarihli bir raporunda Suudi Arabistan'da son yıllarda yaşanan gelişmelerin net bir model izlediğini bildirirken, Muhammed bin Salman'ın  Suudi Arabistan'ın Veliaht Prensi olduğundan beri Riyad'ın, kimden gelirse gelsin her türlü muhalefeti acımasızca bastırdığını bildirdi. 



Yeni yorum ekle