İşgalci İsrail Filistinlilerin Arazilerine El Koyuyor

Cu, 23/04/2021 - 08:50

İşgalci İsrail, Beytülahim'e bağlı Nahalin ve Husan beldelerindeki 147 dönüm araziye el koymayı öngören planı onayladı.

Welayet News  - El konulan araziler Beytülhalim’e bağlı Nahalin ve Husan beldelerinde yer alıyor. Filistinlilerin kendilerine ait topraklara girmelerine dahi izin verilmiyor.

Nahalin beldesi son zamanlarda Filistinlilerin topraklarında yasa dışı kurulan yerleşkelerde yaşayan ve bölgeyi tamamen kontrol altına almak isteyen Yahudi yerleşimciler ile işgal güçlerinin yoğun saldırılarına maruz kalıyor.

Nahalin'in topraklarının %91'i Oslo Anlaşması sınıflandırmasına göre "C" bölgesine giriyor. İdare ve güvenliği İsrail'e bırakılan bu topraklara, asıl sahipleri olan Filistinlilerin tarım ve inşaat için girip kullanması engelleniyor.

Beytülahim Utanç Duvarı ile Mücadele Komitesi Başkanı Hasan Bericiye, siyonist İsrail tarafından el konulan arazilerin Filistinlilere ait olduğunu, Beytülahim'e bağlı Nahalin ve Husan beldelerinde yer aldığını belirtti.

Bilindiği gibi haziran ayında, İşgalci İsrail, Husan, Nahalin ve Vadi Fukin beldelerindeki topraklara el koyarak Yahudi yerleşimcilerin yararına kullanmak üzere arazilerin tarım şeklindeki statüsünü sanayi olarak değiştirmişti.



Yeni yorum ekle