Suud Rejimi Hamas Yetkilisinin Evine Baskın Düzenledi

Per, 22/04/2021 - 15:31

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları İzleme Örgütü, Suudi güçlerinin ülkede tutuklu bulunan Hamas yetkilisi Muhammed el-Hudari'nin evine baskın düzenlediğini bildirdi.

Welayet News  - İzleme örgütü, Suudi güçlerinin el-Hudari'nin eşi ve kendisi de hapishanede olan oğlu Hani'nin eşini uzun süre sorguya çektiğini ifade etti.

El-Meyadin haber ağı örgütten aktardığına göre, Suudi güçlerinin uzun bir sorgulamadan sonra kendilerine el-Hudari'nin ve oğlunun durumu hakkında konuşmamalarını dayattığını bildirdi.

Suudi güçlerin el-Hudari'nin evini videoya aldıkları, kışkırtıcı bir şekilde araştırdıkları ve el-Hudari'yi ve oğlunu serbest bırakma çabalarına öfkelendiklerini söyledikleri ifade edildi.

Muhammed el-Hudari'nin kızı Mey el-Hudari, babası ve kardeşi Hani'nin hapishane hastanesinde olduğunu ve uygun şekilde tedavi edilmediğini söyledi.

Birkaç gün önce el-Hudari'nin ailesi, Suudi yetkililerden el-Hudari'yi ve oğlunu en kısa zamanda serbest bırakmaya çağırmıştı.

Hamas Hareketi, Eylül 2019'da Suudi güvenlik servisinin el-Hudari'yi tutukladığını duyurmuştu. Kendisi Hamas ile Riyad arasındaki ilişkilerden sorumluydu.



Yeni yorum ekle