Pakistan'da İntihar Saldırısı

Per, 22/04/2021 - 13:09

Çarşamba günü geç saatlerde Pakistan'ın güneybatısındaki Kuetta kentinde lüks bir otelin park alanında patlayan bir bombalı aracın dört kişinin ölümüne ve 11 kişinin de yaralanmasına neden olduğu bildirildi.

Welayet News  - Pakistan'ın Kuetta kentindeki Serena Otel'de meydana gelen bomba patlamasının ardından olay yerini inceleyen kolluk kuvvetleri 21 Nisan202 Polis, Çarşamba günü Pakistan'ın güneybatısındaki beş yıldızlı bir otelin otoparkında meydana gelen patlamada en az üç kişinin öldüğünü ve bir düzineden fazla kişinin yaralandığını söyledi.

Pakistan İçişleri Bakanı Şeyh Raşid Ahmed, Çin'in Pakistan büyükelçisinin otelde kaldığını, ancak bomba patladığında orada olmadığını ve iyi olduğunu söyledi.

Elçi veya heyet üyelerinin saldırının hedefi olup olmadığı belli değildi, ancak Çin vatandaşları ve bölgedeki çıkarları daha önce Taliban militanları ve milliyetçi isyancılar tarafından saldırıya uğramıştı.

El-Kaide bağlantılı Pakistan Taliban’ı bombalamanın sorumluluğunu üstlendi.

Tehrik-i Taliban-ı Pakistan (TTP) adlı militan grubun sözcüsü, Reuters muhabirine yazdığı bir mesajda, "Bu, intihar bombacımızın patlayıcı dolu arabayla gerçekleştirdiği bir intihar saldırısıydı." dedi.

Tags: 


Yeni yorum ekle