40 STK'dan Joe Biden'a 'Yaptırımları Kaldır' Çağrısı

Per, 22/04/2021 - 12:56

40'tan fazla insan hakları örgütü, Joe Biden hükümetini İran'ın Corona salgınıyla başa çıkmasını zorlaştıran yaptırımları kaldırmaya çağırdı.

Welayet News  - ABD hükümeti, İran ekonomisinin çeşitli sektörlerine halihazırda yaptırımlar uyguladı. Bu yaptırımların çoğu Donald Trump'ın başkanlığı sırasında İran'a azami baskı yapma kampanyasının bir parçası olarak uygulandı.

Grubun mektubu, seçim kampanyası sırasında Biden'ın sözlerine atıfta bulundu ve ABD başkanına, İran'a yönelik yaptırımları kaldırma ve Corona ile mücadeleye öncelik verme sözünü yerine getirmesi çağrısında bulundu.

Dini, insan hakları ve barış örgütlerinin girişimi üzerine yazılan mektup, Joe Biden'i Corona salgınında  İran'a insani yardım ulaştırmayı kolaylaştırma sözlerini yerine getirmeye çağırdı.

Mektupta, "İran'da Covid hastalığı oranı, hastalığın başlangıcından bu yana tüm zamanların en yüksek seviyesinde.", "Aşılamada herhangi bir gecikme, doğrudan sıradan insanların yaşamları için büyük bir risk anlamına gelecektir." denildi.

ABD hükümeti, İran ekonomisinin çeşitli sektörlerine halihazırda yaptırım uyguluyor. Bu yaptırımların çoğu Donald Trump'ın başkanlığı sırasında İran'a azami baskı siyasetlerinin bir parçası olarak uygulandı.

21 Nisan Çarşamba günü Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, "Hazine Bakanı Janet Yelin ve Ticaret Bakanı Gina Raimondo'ya yazılan mektupta Şu ifadeler yer alıyor:  Başkan Biden, "Bu sınır tanımayan salgının ortasında, ABD ülkelere yardım etmek için her türlü çabayı göstermelidir" demişti. Biden’i sözünü tutmaya çağırıyoruz. "

Mektubun sonunda ABD hükümetine, İran hükümetinin yabancı bankalardaki varlıklarına erişimini serbest bırakarak Tahran'a yiyecek ve ilaç satın alma fırsatı verilmesi önerildi.

Mektubun altında Brooklyn Barış Enstitüsü, CodePink, Nayak, G-Street ve İran'a Karşı Yaptırımlara Karşı Koalisyon dahil 40'tan fazla sivil toplum kuruluşunun adı yer alıyor.



Yeni yorum ekle