Avrupalı parlamenter: İran IŞİD’le mücadelede Irak’a yardım etti

Çar, 21/04/2021 - 09:48

Avrupa Parlamentosunun İrlandalı temsilcisi bir Twitter mesajında, ​​Irak’ın, ABD hükümetinden IŞİD ile mücadele konusunda yardım istediğinde Washington'un bu talebi reddettiğini, ancak İran'ın Bağdat'ın yardımına koştuğunu yazdı.

Welayet News  - İrlandalı milletvekili Mick Wallace twitter mesajında, IŞİD'in, ABD’nin Irak’ı işgalinin bir sonucu olduğunu yazdı.

Mick Wallace şu ifadelerde bulundu: ‘IŞİD, ABD’nin Irak’ı yasadışı bir şekilde işgalinin ardından büyüdü ve birçok IŞİD üyesi, ABD'nin masum insanlara işkence yaptığı hapishanelerden geldi.

Irak, Obama'dan IŞİD'le mücadele konusunda yardım istediğinde, bu talebi geri çevirdiler ama İran onların yardımına koştu. Aynı zamanda, ABD, Körfez ülkeleri ve İsrail, Suriye'yi yok etmek için cihatçıları silahlandırdı.’

İrlandalı bu milletvekili birkaç gün önce de Irak Haşdi Şabi kuvvetlerini takdir ederek şunları yazdı: ‘Irak hükümeti 2014 yılında ABD ve Avrupa Birliği'nden IŞİD ile mücadele konusunda yardım istedi, ancak bu talep reddedildi. ABD'nin Irak'ı yasadışı bir şekilde işgali sonrasında büyüyen IŞİD ile savaşmak için Haşdi Şabi Kuvvetlerine yardım eden İran'dı.

Avrupa, Haşdi Şabi’yi korkunç göstermek yerine onların fedakarlıklarını takdir etmelidir.’

Mick Vallace daha önce de bir Twitter mesajında ​​Amerika Birleşik Devletleri'nin Irak'ı yok etmesine yardım ettiği için Avrupa Birliği'ni eleştirmişti.

Wallece bu mesajda şunları yazmıştı: ‘Avrupa Birliği Irak'ın yok edilmesine yardım etti ve şimdi Irak'ın yeniden inşasına yardım etmesi gerekiyor. Bu onlara borçlu olduğumuz en asgari şeydir. Onlara borçlu olduğumuz bir diğer şey de gerçekte ne olduğu konusundaki hakikati anlatmaya başlamamız gerektiğidir.’

Bu milletvekili, Irak'a yaptığı son ziyarete atıfta bulunarak şunları yazdı: ‘Oradaki durumu daha iyi anlamak için Irak'a gittim. İrlanda'nın ABD ordusunun saldırmasına izin vererek onların ülkelerini yok etmedeki rolü için özür dileme fırsatı buldum.’

ABD, 2003'te George W. Bush'un başkanlığı sırasında Saddam Hüseyin'in kitle imha silahlarını imha etme bahanesiyle Irak'ı işgal etti, ancak ABD’nin işgalden sonra Irak'ta kitle imha silahlarına ait hiçbir iz bulunmadı.



Yeni yorum ekle