Mahmud Abbas Seçimler Tüm Filistin'de Yapılmalı

Çar, 21/04/2021 - 09:32

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, işgal altındaki Kudüs'te de olmak üzerek tüm Filistin topraklarında seçimlerin yapılması için işgalci siyonist İsrail'e baskı yapmaları hedefiyle yoğun görüşmelerde bulunduğunu bildirdi.

Welayet News  - Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, toplantıdan sonra sosyal medya hesabından toplantıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Abbas, Ramallah'taki Başkanlık Merkezinde düzenlenen Fetih Hareketi Merkez Komite toplantısında yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere birçok ülkeyle seçimlere ilişkin görüşmeler yaptığını söyledi.

Kudüs'te de yapılması planlanan seçimlere dair siyonist İsrail tarafından hala bir cevabın gelmediğini hatırlatan Abbas, kararlaştırılmış vakitte seçimlerin icrası için ilerlediklerini vurguladı.

Bu arada HAMAS'ın Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri, yaklaşan Filistin genel seçimlerinin Gazze ve Batı Şeria’da olduğu gibi Kudüs’te de yapılmasının zaruri olduğunu vurgulayarak, bunun için işgalci İsrail’in onayını alma zilletine düşülmemesi gerektiğini belirtti.

Irkçı İsrail karşı çıkıyor diye seçimler meselesinde geri adım atmanın yenilgiyi kabul etme ve düşmana boyun eğme anlamına geldiğini aktaran el-Aruri, tüm Filistinli grupların Kudüs için savaşı göze alması ve bu konuda ulusal fikir birliğinin, işgalci İsrail’i seçim karşıtlığından vazgeçme zorunda bırakabileceğine dikkat çekti.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın danışmanı Nabil Şa'ath ise, işgalcilerin işgal altındaki Kudüs'de talebe yanıt vermemesi ışığında Filistin seçimlerini erteleme olasılığının çok yüksek olduğunu söyledi.



Yeni yorum ekle