IŞİD'e Operasyon! 200 Terörist İmha Edildi

Sa, 20/04/2021 - 16:18

Rusya Savunma Bakanlığı Pazartesi gecesi bir açıklama yaparak Rusya savaş uçaklarının Suriye’nin orta kesimindeki Tedmur  kenti yakınlarında IŞİD’e ait eğitim kamplarına operasyon düzenlendiğini bildirdi. Operasyona ilişkin video kayıtları da yayınlandı.

Welayet News  - Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre 200’den fazla terörist imha edildi.

Suriye'deki Rusya Savaşan Tarafların Uzlaşma Merkezi Başkan Yardımcısı Tuğamiral Alexander Karpov Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Rus Havacılık ve Uzay Kuvvetleri uçaklarının IŞİD’e ait bu hedefleri vurduğunu söyledi. Karpov’un açıklaması şöyle:

 “Teröristlerin, ülkenin çeşitli bölgelerinde terörist saldırılar gerçekleştirmek için yeni eğitim kampları kurduklarına ve Palmira'nın kuzeydoğusunda kamufle edilmiş bir üs kurduğuna dair kesin istihbarat aldıktan sonra Rusya savaş uçakları yerleri doğrulandıktan sonra onları bombaladı. Bu operasyon sonucunda yaklaşık 200 terörist öldürüldü. Makineli tüfek monte edilmiş 24 araç ile el yapımı bomba yapımında kullanılan 500 kilo mühimmat ve iki sığınak imha edildi.”

Ona göre, bu teröristler 26 Mayıs'ta yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde ülkedeki durumu istikrarsızlaştırmak amacıyla büyük şehirlerde hükümet dairelerine terör saldırıları planladılar.

Teröristler, ABD silahlı kuvvetleri tarafından kontrol edilen el-Tanf bölgesi dahil olmak üzere Suriye’nin kontrolünde olmayan bölgelerde bulunan militanların eğitim kamplarında eğitiliyor.



Yeni yorum ekle