Bahreynli Kadınlar Rejime Karşı Direniyor

Pt, 19/04/2021 - 16:13

Bahreyn rejiminin baskılarına ve sistematik sindirme politikasına karşı Bahreynli kadınların mücadelesi devam ediyor.

Welayet News  - Bahreyn rejimi yayınladığı bir bildiriyle, tutukluları güvenlik güçlerinin saldırısından sorumlu tuttu ve tutukluların kaosa yol açtığını iddia etti.

Bahreynli kadınlar da, El Halife rejimi güvenlik güçleri tarafından acımasızca saldırıya uğrayan mahkumların durumu hakkında bilgi talep etti.

Bahreyn Milletvekili Gülsüm el-Hayeki de Bahreyn İçişleri Bakanlığı'ndan, gelişmeleri açıklamasını istedi.

Geçtiğimiz Günlerde Ne Olmuştu:

Al-i Halife rejimi güvenlik güçlerinin Joe Hapishanesindeki mahkumlara saldırıp onları dövmesinin ardından onlarca mahkûm yaralanmış ve mahkumların başları ve yüzleri kana bulanmıştı.

Bahreyn güvenlik güçleri, siyasi tutukluların iki haftadır devam eden grevini sona erdirmek amacıyla Joe Merkez Hapishanesi'ne saldırmıştı.

Bahreyn'deki mahkumların grevi, Corona salgınında hapishanedeki mahkumların önemsenmemesini ve tıbbi ihmalden ölen Bahreynli siyasi mahkûm Abbas Malullah'ın ölümünü protesto etmek için yapılmıştı.

Ahmed el-Vedai konuyla ilgili olarak şunları söyleyerek Bahreyn rejiminin işkencelerine dikkat çekmişti: ‘Güvenlik güçleri Joe Hapishanesindeki mahkumlara saldırıp onları dövdükten sonra onlarca mahkûm yaralandı ve başlarından ve yüzlerinden kan aktı. Hapishane koridorlarında kan izleri var ve bu acımasız saldırı kameralarla kaydedildi. Mahkumlara yapılan işkence intikamcı bir politikanın işaretidir ve işkence yöntemlerinden biri de tutukluların kaldırılıp yere atılması ve mahkumların yüzlerinden ve başlarından kan akacak şekilde onların dövülmesidir. İşkenceye uğrayan mahkumların akıbeti bilinmiyor ve onları bilinmeyen bir yere naklettiler ve bu mahkumların ağır işkenceye maruz kalacaklarından korkuluyor.’



Yeni yorum ekle