Viyana Görüşmelerinde Bazı İlerlemeler Kaydedildi

Pt, 19/04/2021 - 10:20

Hatipzade, “Bu görüşmelerde bazı ilerlemeler kaydedildi ve doğru yoldayız. Ancak bu, görüşmelerin son aşamaya geldiği anlamına gelmiyor, dedi.

Welayet News İran Dışişleri Bakanlığı Said Hatipzade, bugün basın mensuplarına yaptığı açıklamada gündemdeki konuları değerlendirdi.

Suudi Arabistan ile görüşmeler

Hatipzade, İran ve Suudi Arabistan’ın görüştüğüne dair yayınlanan bazı haberlerle ilgili olarak, “İran, Suudi yetkililerle görüşmeleri her zaman memnuniyetle karşılıyor ve bunun iki ülke halkları ve bölgenin çıkarına olduğuna inanıyor” dedi.

Lavrov'un Tahran ziyareti

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un Tahran ziyareti sırasında İran ve Rusya arasında imzalanan belgeler hakkında Hatipzade, “Lavrov’un Tahran ziyaretinde İran ve Rusya arasında kültürel işbirliğine ilişkin bir belge imzalandı. Rusya ile iki paralel belgeyi tamamlamaktayız. Bunun yanı sıra güncellenmiş bir belge üzerinde çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

Viyana görüşmeleri

Viyana görüşmelerini değerlendiren Hatipzade, "Bu görüşmeler teknik ve ABD'nin acımasızca yaptırımlarını kaldırması ve BM Güvenlik Konseyi'nin 2231 sayılı kararındaki taahhütlerine dönmesi içindir" dedi.

Hatipzade, “Bu görüşmelerde bazı ilerlemeler kaydedildi ve doğru yoldayız. Ancak bu, görüşmelerin son aşamaya geldiği anlamına gelmiyor. Müzakerelerin yıpratıcı olmaması için hazırladığımız metinleri sunmaya çalıştık ve diğer taraflardan da hemen ortak örnekler ve metinler sunmasını istedik” ifadelerinde bulundu.

Hatipzade ayrıca, Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi’nin önümüzdeki Çarşamba günü Tahran’a geleceğini söyledi.



Yeni yorum ekle