Filistin, Kudüs'teki Avrupa Konsolosluklarında Seçim Yapılması Teklifine Karşı Çıktı

Pt, 19/04/2021 - 09:19

Filistin, Kudüs'teki Avrupa Konsolosluklarında Seçim Yapılması Teklifine Karşı Çıktı

Welayet News  - El'Kuds El-Arabi'nin Pazar günü haberine göre; sözkonusu kaynak yaptığı açıklamada, Filistinli liderlerle son temaslarında ve görüşmelerinde Batılı diplomatların, Kudüs sakinlerinin bu seçim bölgelerinde oy pusulalarını kullanabilmeleri için işgal altındaki Kudüs'te Avrupa ülkelerinin diplomatik misyonlarında Filistin seçimleri düzenleme kararı aldıklarını söyledi.

Kaynak, Filistinli liderlerin Avrupa ülkelerinin planlarına karşı olduklarını açıklarken, bu önerilerin Filistinlilerin haklarını ihlal ettiğini ve aynı zamanda statükoyu ihlal eden işgal altındaki Kudüs'teki adaylara aday olma hakkını garanti etmediğini vurguladıklarını da sözlerine ekledi.

Filistin parlamento seçimlerinin 22 Mayıs 2021, özerk yönetim başkanlık  seçimleri 31 Temmuz 2021 ve belediye seçimleri de 31 Ağustos 2021 tarihlerinde yapılması planlanıyor.

Bu arada İslami Direniş Hareketi (Hamas), parlamento seçimlerinin zamanında yapılmasına bağlı kalınması ve işgal rejiminin seçimlerin Kudüs’te de yapılmasına izin vermesi için ortak mücadele verilmesi çağrısında bulundu.

İşgal güçlerinin Kudüs’te basın toplantısı düzenleyen Fetih ve Feda Partisi adaylarından üçünü gözaltına alması üzerine dün bir bildiri yayınlayan Hamas, milli müesseselerin inşası yolunda güçlü bir şekilde yürüdüğünü ve işgal rejiminin planlarına karşı koymak için strateji hazırladığını belirtti.

İşgal rejiminin seçimlerle oynamasına ve seçimleri iptali seçeneğini dayatmasına izin vermeyeceklerini bildiren Hamas, milletvekili adaylarının gözaltına alınmasının işgalcilerin Filistin halkına yönelik zorbalığını gösteren bir saldırı olduğunu ifade etti.



Yeni yorum ekle