Bahreyn Rejimi İşkencelere Devam Ediyor

Ct, 17/04/2021 - 12:38

Bahreyn’ de başlayan, siyasi tutukluların ve mahkumların kötü koşullarına ilişkin protestolar günlerdir devam ediyor.

Welayet News  - Bahreyn hapishanelerindeki sağlıksız ve insanlık dışı koşullar, mahkumlar arasında Corona virüsü tehlikesinin artmış olması ve muhaliflere cezaevlerinde işkence edilmesi  siyasi tutukluların aileleri ve halk arasında endişelere yol açtı ve Bahreynliler protesto etmek için sokaklara döküldü.

Dün (Cuma) günü de gösteriler devam etti . "Karbabad", "Shahrkan", "Satreh", "Al-Darza", "Karaneh", "Abu Sabi", "El-Dir" ve " El-Hamla " da gösteriler aralıksız sürdü.

Bahreynli protestocular, siyasi mahkumların derhal ve koşulsuz serbest bırakılması çağrısında bulunan sloganlar attılar ve cezaevlerindeki korona salgınının ardından, tutukluluk hallerinin devam etmesini kınadılar.

Protestocular Cuma günü, özellikle cezaevlerindeki koronavirüs salgınının ardından siyasi mahkumların tutukluluğuna son verilmesi çağrısında bulundu.

Bahreyn el- Vefag  Derneği geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, ülkenin son günlerde siyasi tutukluların serbest bırakılması için en az 379 gösteri şahit olduğunu söyledi.

El- Vefag, son bilgilere göre Bahreyn hapishanelerinde yaklaşık 100 siyasi mahkumun enfekte olduğunu ve bu sayının yükselişte olduğunu bildirdi.

Geçen hafta, başka bir Bahreynli siyasi mahkum olan Abbas Malullah, insanlık dışı cezaevi koşulları nedeniyle Merkez Hapishanesi'nde şehit olmuştu.

Bahreyn parlamentosunun eski üyesi Celal Firuz, rejimin hapishanelerinde 3.500'den fazla muhalife işkence yapıldığını söylüyor.

Celal Firuz, "Protestoların başlamasının ve Bahreyn'deki 14 Şubat devriminin üzerinden 10 yıl geçti ve durum hala vahim" dedi.

Firuz, "İşkence, gece baskınları, siyasi tutuklamalar, insan hakları ihlalleri ve Bahreyn vatandaşlarının vatandaşlıktan haksız yere çıkarılmaları devam ediyor.’’ dedi.

Firuz, Bahreyn'de tweet atan bir kişinin tutuklandığını ve hapsedildiğini de sözlerine ekledi.

Bahreyn halk kıyamının yatışmadığı ve ateş altındaki kor gibi beklediğini kaydeden Firuz, yoğun baskılar ve tutuklamalara rağmen Bahreyn halkının demokratik taleplerinden geri adım atmadığını kaydetti.

Bahreyn'in Siyonist rejimle ilişkilerini normalleştirmesinin Bahreyn halkının iradesine karşı bir girişim olduğu ve Batılı tarafların rızasını kazanmak amacıyla gerçekleştiğini kaydeden Bahreynli eski parlamenter Firuz, Siyonist rejim ile ilişkileri normalleştirmenin dikta rejimlerin Batılı ülkelere verdiği bir çeşit sus payı olduğunu belirtti.

Tags: 


Yeni yorum ekle