'BM'nin Sessizliği Siyonist Rejime Cesaret Veriyor'

Per, 15/04/2021 - 12:14

İran’ın Viyana’da bulunan Uluslararası Kurumlar nezdindeki büyükelçisi Kazım Garipabadi, Siyonist rejimin Natanz nükleer tesisine düzenlediği terörist eylem sonrası UAEK Başkanına bir mektup gönderdi.

Welayet News  - Garipabadi mektupta, ‘’ Bu gibi hassas tesisleri bilinçli şekilde hedef alınması nükleer terörizmdir. Bunun müsebbipleri cezasız kalmamalı ve bu olaya direkt veya endirekt müdahil olanlar olayla ilgili hesap vermeliler. Bu eylemler BM kanunlarına aykırıdır.‘’ dedi.

Garipabadi, ‘’ Birçok İsrail ve batılı medya grubunun bu olayda Siyonist rejimin parmağı olduğunu teyit etmişlerdir ve bu olaydan sadece bir gün sonra bu rejimin başbakanının bu terörist eyleme işaret etmesi şaşılacak değildir. ‘’ dedi.

Garipabadi mektubunda, ‘’ Uluslararası hukuka uygun olarak İran İslam Cumhuriyeti, vatandaşlarını, menfaatlerini ve tesislerini her türlü terör ve yıkıcı eyleme karşı korumak için tüm önlemleri alacaktır. Geçmişte olduğu gibi İran, İsrail rejiminin herhangi bir olayına karşı uyarıyor ve rejimin her türlü tehdit ve ihlaline sert bir şekilde cevap vereceğini yineliyor.’’ ifadelerine yer verdi.

Ortadoğu bölgesinde Siyonist rejim tarafından buna benzer bir çok olay yaşandığını ifade eden Garipabadi, bu rejime göz yumulmasından dolayı bu rejimin bu kabil olaylara alıştığını söyledi.



Yeni yorum ekle