''Yemen'in Filistin'i Destekleyen Duruşu Değiştirilemez''

Sa, 13/04/2021 - 15:19

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Başkanı, Suudi Arabistan ve müttefiklerinin Yemen'de barış ve istikrarın sağlanması yönündeki iddialarının kamuoyunu aldatmak ve Suudi suçlarını örtbas etmekten başka bir amacı olmadığını belirtti.

Welayet News  - Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Başkanı Mehdi Mişat, Ramazan ayı münasebetiyle Yemen ordusuna, halk güçlerine ve bölgedeki Arap ve İslam milletlerine tebrik mesajı gönderdi.

Mişat bu tebrik mesajında, ​Mübarek Ramazan Ayına bir gün kalmasına rağmen Suudi rejiminin savunmasız Yemen halkına karşı devam eden düşmanlığına değindi ve şu ifadelerde bulundu: ‘Yemen halkının işgalci Suudi-Amerikan koalisyonu tarafından acımasız kuşatmasının devam etmesi ve bunun yedinci yılına girmiş olması, başta Amerika olmak üzere Yemen halkının düşmanlarının insanlık duygusuna sahip olmadığını dünyaya kanıtladı.

Yemen halkına yönelik saldırı ve kuşatma devam ederken onların barış ve istikrar konusundaki iddiaları, kamuoyunu aldatmaktan ve Yemen halkına karşı işledikleri suçları örtbas etmekten başka bir şey değildir.

‘Yemen ulusu, Allah’ın lütfu ve iradesiyle, Suudi düşmanı karşısında, topraklarının özgürlüğünü, haysiyetini ve egemenliğini savunmak için yoluna devam ediyor.’

‘Riyad, Yemen'e karşı aptalca davranırsa, şüphesiz güçlü ve yıkıcı bir tepkiyle karşı karşıya kalacaktır.’

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Başkanı, Suudi güçleri ve paralı askerlerinin baskıcı yönetimi altında olan kadınlar ve çocuklar da dahil olmak üzere Yemenli mülteciler ve yerinden edilmiş kişilerin vahim durumundan duyduğu üzüntüyü dile getirdi ve şu uyarılarda bulundu: ‘Riyad, Yemen'e karşı aptalca davranırsa, şüphesiz güçlü ve yıkıcı bir tepkiyle karşı karşıya kalacaktır. Yemen'e karşı savaşı destekleyen ülkeler güç dilini kullanmayı bırakmalı ve bunun yerine barış yolunu tercih etmelidir.’

‘Yemen’in Filistin’i destekleyen ve İsrail’i kınayan duruşu değiştirilemez ’

Mehdi Mişat konuşmasının sonunda, ordudaki ve halk güçlerindeki diğer Yemenli yetkililer gibi, Filistinlileri savunma ve Siyonist düşmanla ilişkilerin normalleşmesini kınama konusunda Yemen halkının sağlam ve kesin duruşunu yineledi. 

Tags: 


Yeni yorum ekle