ABD Ortadoğu'daki Müttefiklerini Çıkarları İçin Kullanıyor

Per, 10/05/2018 - 22:28

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi,  yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donlad Trump’ın nükleer anlaşama kararını değerlendirdi.

Welayet News - Trump’ın eski asılsız iddialarını tekrarladığını belirten Kasımi, “ABD sulta politikasıyla bölgedeki varlığını günden güne sağlamlaştırmaya çalışırken Trump düşmanca tavrıyla İran’ın bölgedeki faaliyetleriyle ilgili boş iddialar söylüyor. Bu devlet mali kaynaklar ve bazı müttefiklerinin bağımlılığını kullanarak, Ortadoğu'daki çıkarlarının peşindedir” dedi.

Kasımi şöyle devam etti: Trump, ülkesi ve müttefiklerinin teröristlere verdiği desteklerin durumu netlik kazanırken İran’ı terörle suçluyor. ABD’li politikacılar bile Washington’un El Kaide, IŞİD ve diğer benzer terör örgütleri oluşturmadaki rolünü itiraf ediyorlar. Bunun aksine bölgedeki devletler ve halklar özellikle Irak ve Suriye, İran İslam Cumhuriyeti'nin terörle mücadeledeki eşsiz rolünü doğruluyor.

Donald Trump'ın yalan yanlış iddialarla nükleer anlaşmanın bölgedeki silah yarışının tırmanmasına sebep olacağını ileri sürdüğünü kaydeden Kasımi, “ABD bizzat kendisi bölgenin bazı ülkelerinde en büyük ölümcül silah ihracatçısı konumunda yer alıyor ve bugün Yemen de dahil bölgedeki diğer noktalarda birçok kirz, istikararsızlık ve sorunlara neden olmuştur” açıklamalarında bulundu.

Behram Kasımi açıklamasını şu sözlerle tamamladı: Trump, ülkesinin ve Amerikan halkının dünyadaki itibarını düşürdü. ABD yönetimi dünya çapında çeşitli zorluklar yaratarak kamuoyunun dikkatini ülke içindeki siyasi ve ahlaki krizlerden dağıtmaya çalışıyor.

mehr

 



Yeni yorum ekle