Amerikalılara Verilebilecek Tek İsim "İşgal Kuvvetleri" dir

Pa, 11/04/2021 - 13:34

Irak Seyyid eş-Şüheda Tugayları, Amerikalıların sürekli sözlerini ve kararlarını değiştirdiklerini ve onların Irak'tan ayrılmalarının pek olası görünmediğini söyledi.

Welayet News Irak Seyyid eş-Şüheda Tugayları Sözcüsü Kazım el-Fartusi el-Alam kanalına verdiği röportajda ABD birliklerinin Irak'tan çekilmesinin sözden ibaret olduğunu ve Amerikalıların bunu yapmayacağını söyledi.

Kazım el-Fartusi şu ifadelerde bulundu: ‘Amerikalıların söz ve vaatleri mürekkeple değil, mermi ile yazılmalıdır, çünkü sürekli sözlerini değiştiriyor ve farklı duruşlar sergiliyorlar. Onların sözlerine güvenilemez.

Amerikalılar, Irak'taki varlıklarının, Haydar el-İbadi hükümetinin IŞİD’e karşı Irak’a yardım etmesi konusunda Amerika’ya yaptığı talebe dayandığını düşünüyorlar ama bu talebin süresi doldu ve parlamento bu kararı iptal etti. Aynı zamanda Adil Abdülmehdi hükümeti, General Kasım Süleymani ve Ebu Mehdi el-Mühendis’in şehit edilmesinin ardından, Amerikan kuvvetlerinin Irak’tan çıkmasını talep etti.

Amerikan kuvvetlerinin Irak'taki varlığının yasal bir çerçevesi yoktur ve Amerikalılara verilebilecek tek isim "işgal kuvvetleri" dir.

Amerikan güçlerinin varlık ve düzen şekli, teçhizatı ve silahları, ABD'nin iddialarının aksine, onların kuvvetlerinin danışman olmadığını gösteriyor, diğer yandan Irak'ın bu kadar askeri danışmana da ihtiyacı yok.

Amerika Birleşik Devletleri Irak'tan çekilmek için hiçbir adım atmadı ve direniş güçleri onların geri çekilmelerine şüpheyle bakıyor.’

Güvenlik, terörle mücadele, ekonomi, enerji, siyasi meseleler ve eğitim ve kültürel işbirliği konularına odaklanan Washington ile Bağdat arasındaki stratejik görüşmelerin üçüncü turu, geçen Çarşamba akşamı başladı.

Irak Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamalarına göre, bu ülkedeki ABD askerlerinin varlığı danışmanlık ve eğitim sağlamakla sınırlı olacak ve yabancı askerler belirli bir zaman çizelgesine göre Irak dışında konuşlandırılacak. Kalan yabancı güçler tamamen Irak üslerinde bulunacak. Çünkü Bağdat ve Washington, Irak'ta yabancı askeri güçlerin bulunmaması konusunda hemfikirdi.

Tags: 


Yeni yorum ekle