Nükleer Anlaşma ve Füze Meselesi Bahane, Asıl Amaç İran halkının Boyun Eğmesidir

Per, 10/05/2018 - 11:59

İranlı general Hüseyin Selami, Avrupa Birliği'nin ABD'den bağımsız olarak İran'la nükleer anlaşmayı kurtaramayacağını söyledi.

Welayet News - İran Devrim Muhafızları Genel Komutan Vekili Tuğgeneral Selami, ABD’nin nükleer anlaşmadan çekilme kararına ilişkin açıklamalarda bulundu.

İran Devrim Muhafızları Genel Komutan Vekili Tuğgeneral Hüseyin Selami, bugün Sistan ve Belucistan eyaletinde bir konuşma yaparak gündemdeki son gelişmeleri değerlendirdi.

Tuğgeneral Selami, ABD’nin nükleer anlaşmadan çekilme kararını eleştirerek, “Anlaşmadan ayrılma sadece bir gerekçeydi. Onların asıl amacı İran halkının boyun eğmesidir. Nükleer anlaşma ve füze meselesi bir bahane” dedi.

Avrupa ülkelerinin siyasi açıdan ABD’ye bağlı olduğundan dolayı bağımsız bir karar alamayacakalarını dile getiren Tuğgeneral Selami, şunları kaydetti: Büyük düşmanlarla karşı karşıya kaldığımız her alanda büyük ilerleme kaydettik, sahip olduğumuz güç ise zorlu savaşlardan kaynaklanıyor.

Bunlara ilave olarak Devrim Muhafızları Genel Komutan Vekili, İran düşmanlarının benimsedikleri stratejinin sırf ekonomik yaptırımlar olduğuna dikkati çekti.

 



Yeni yorum ekle