Yaptırımlar İran'ı Yıldıramadı

Per, 08/04/2021 - 16:02

ABD kongresi açıkladığı raporda, Washington’un İran ekonomisine dayattığı yaptırımların olumsuz etki yaptığını, fakat bugüne kadar İran İslam Cumhuriyeti’nin füze programı ve bölgedeki faaliyetlerini değiştirmek gibi stratejik hedeflerin gerçekleşmesi üzerinde herhangi bir tesiri olmadığını belirtti.

Welayet News  - Raporda ABD eski Başkanı Donald Trump’ın nükleer anlaşma çerçevesinde yeniden dayattığı yaptırımların ve ayrıca yeni yaptırımlar uygulamasının İran İslam Cumhuriyeti’nin politikalarını değiştirme konusunda başarılı olamadığı vurgulandı.

Amerika’nın yeni Başkanı Joe Biden seçim kampanyaları sırasında nükleer anlaşmaya geri dönmek ve İran’a dayatılan yaptırımları da kaldırmak istediğini ileri sürmüştü. Biden bunu İran yönetiminin de nükleer anlaşmadaki yükümlülüklerine geri dönmesine endeksledi.

Ancak İran İslam Cumhuriyeti anlaşmayı ihlal eden tarafın Amerika olduğunu ve Amerika ne zaman yaptırımları tamamen kaldırırsa, Tahran’ın o zaman anlaşmaya hemen geri döneceğini belirtiyor.



Yeni yorum ekle