"Yemen Kuşatmasına Son Verin"

Per, 08/04/2021 - 14:41

ABD Kongresinin 70'den fazla üyesi, bu ülkenin Başkan'ına gönderdikleri mektupta, Yemen kuşatmasının sona ermesi çağrısında bulundular.

Welayet News  - ABD Kongresinin 70’den fazla üyesi ABD Başkanı Joe Biden'e bir mektup göndererek, Beyaz Saray'dan Suudi Arabistan'ı Yemen’de yiyecek ve yakıt sıkıntısına neden olan bu ülkeye uyguladığı kuşatmayı sona erdirmeye ikna etmesini istedi.

Mektup, CNN’in, Yemen kuşatmasının bu yoksul Arap ülkesindeki durum üzerindeki etkisine ilişkin bir raporunun ardından gönderildi. Bu raporda, Suudi savaş uçaklarının petrol tankerlerinin el-Hudeyde limanına yanaşmasını engellediğini belirtiliyordu.

Rapora göre Suudi savaş uçakları, Birleşmiş Milletler tarafından izinli olan 14 geminin demirlenmesini de engelledi.

İnsan hakları grupları CNN'e, Yemen'deki yakıtın bu ülkenin kıtlıktan mustarip olan kuzey bölgesinin milyonlarca sakinine yardım etmek için yeterli olmadığını söyledi.

Bu mektup, ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi Başkanı Adam Schiff ve ABD Temsilciler Meclisi Adalet Komisyonu Başkanı Jerrold Nadler gibi üst düzey milletvekilleri tarafından imzalandı.

ABD'li milletvekilleri Biden'a yazdıkları mektupta, Beyaz Saray'ın insani ve ticari ürünlerin ithalatının Yemen'e serbestçe girmesini sağlaması gerektiğini söylediler.

Mart 2015'ten bu yana, Suudi liderliğindeki koalisyon, devrilen Yemen Cumhurbaşkanı Abd Rabbuh Mansur Hadi’yi yeniden iktidara getirmek için ağır hava, kara ve deniz saldırılarıyla fakir bir ülke olan Yemen'i hedef aldı.

Bu saldırılar, Yemen'in altyapısının tahrip olmasına ve bu fakir Arap ülkesinde yoksulluğun, işsizliğin ve bulaşıcı hastalıkların yayılmasına yol açtı. Saldırılar başladığından beri on binlerce Yemenli sivil öldürüldü ve yaralandı.

BM uzmanları Yemen'i dünyanın en büyük insani krizinin yaşandığı sahne olarak tanımlıyorlar. Yemen nüfusunun % 75'ini oluşturan 22 milyon insanın bir şekilde insani yardıma ve desteğe ihtiyacı var. Bunların 8,4 milyonu bir sonraki öğününü nereden sağlayacağını bilmiyor.



Yeni yorum ekle