Irak Direniş Gruplarından Bağdat-Washington Stratejik Diyaloğu Hakkında Açıklama

Çar, 07/04/2021 - 18:17

Washington ile Bağdat arasında yeni bir stratejik görüşme turunun başlamasının arifesinde, Irak Direniş Grupları Koordinasyon Konseyi, direniş gruplarının bu konudaki tutumlarını açıkladı.

Welayet News  - ABD Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre; Washington ile Bağdat arasında güvenlik, terörle mücadele, ekonomi, enerji, siyasi meseleler ve teşvik ve kültürel işbirliğine odaklanan yeni bir stratejik görüşme turu bugün (Çarşamba) başlayacak.

Saberin News haber portalının bildirdiğine göre direniş grupları tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: "Irak hükümetinin, ekonomileri çökmüş olan bazı komşularla anlaşmalara ve ittifaklara ek olarak işgalci ABD hükümeti ile "stratejik diyalog" olarak girdiği bir müzakere turu veya turlarıyla karşı karşıyayız. Güvenilir bilgilere göre, yarınki diyalog açıklaması tutarsız ve denetimsiz olacak ve Irak topraklarını işgal eden ABD askerlerinin sınır dışı edilmesine ilişkin parlamento kararının uygulanmasına atıfta bulunulmayacak. Bu ise ülkeye, geleceğe ve bağımsızlığa en büyük tehdit olacaktır."

Yapılan açıklamanın devamında şöyle denildi: "Daha önce de belirttiğimiz gibi, bu diyalogla ilgili şaşırtıcı ve şüpheli olan şey, açık bir başlangıca dayanmaması ve net bir yol haritası içermemesidir. Öte yandan, bir yıldan fazla bir süre geçmesine rağmen onda net ve kamuya açık bir sonuca ulaşılamadı."



Yeni yorum ekle