Suudi Arabistan, ABD ve İngiltere Mahkûm Değişimini Geciktiriyor

Çar, 07/04/2021 - 16:13

Yemen Devrim Yüksek Komitesi Başkanı, mahkûm değişimini geciktirenlerin işgalci Suudi Arabistan, Amerika ve İngiltere olduğunu vurguladı.

Welayet News  - Yemen Devrim Yüksek Komitesi Başkanı Muhammed Ali el-Husi, Yemenli mahkumların Suudi koalisyonu mahkumlarıyla değişimi konusundaki son tutumunu açıkladı.

Muhammed Ali el-Husi şu ifadelerde bulundu: ‘Ramazan ayı gelmeden kapsamlı bir mahkûm değişimi talep ediyoruz. Bu önemli konunun gerçekleşmesi gerektiğini çeşitli vesilelerle defalarca vurguladık.

Suudi, Amerikalı ve İngiliz işgalciler mahkûm değişiminde ana faktördür ve onlar mahkûm değişimi konusunu ertelediler.

Mahkûm değişimi konusunun başka sorunlardan etkilenmemesi gereken insani bir durum olduğuna inanıyoruz.’

 El-Husi daha önce, istifa eden Yemen hükümetinin yalnızca tanınmış şahsiyetlerinin serbest bırakılmasını istediğini ve diğer mahkumların kaderinin istifa eden Yemen hükümeti için önemli olmadığını söylemişti.

‘Cemal Kaşıkçı'nın cenazesinin geri verilmesini bile talep ettik.’

Muhammed Ali Husi bu konuda şu ifadelerde bulundu: ‘Burada şu soru gündeme geliyor, Suudi paralı askerleri bütün mahkumların değişimini neden reddediyor? Oysa biz, tüm mahkumların karşılıklı değişimini memnuniyetle karşıladık ve tüm mahkumların serbest bırakılması için tüm tarafları kapsamlı bir şekilde mahkumları değiştirmeye çağırdık.

Tüm tutuklulara insani bir bakış açısıyla bakıyoruz ve onların ailelerine dönmeleri gerektiğine inanıyoruz. Görüşmelerde Suudi Arabistan'da tutuklu bulunan Filistinlilerin serbest bırakılmasını da talep ettik ve Suudi mahkumlar ve işgalci koalisyonun diğer üyeleri üzerinde müzakere ederken, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın cenazesinin geri verilmesini bile talep ettik. 



Yeni yorum ekle