İran ve ABD Arasında Müzakere Olmayacak

Sa, 06/04/2021 - 17:17

İran’ın Hükûmet Sözcüsü Rebii, ‘Bugün nükleer anlaşmada zorbalığın son bulması ve anlaşmanın yeniden ihya olması bağlamında yeni bir dönemin başlamasına şahit olacağız.

Welayet News  - ABD’nin eski Başkanı Donald Trump’ın zorbalığı ve baskılarının doruk noktasında kendilerinin de tahmin ettikleri gibi Amerika yönetimi sonunda izlediği yolun yanlış olduğunu, azami baskı politikasının başarısızlıkla sonuçlandığını ve nükleer anlaşmayı ihya etmeleri için tüm tarafların yükümlülüklerine geri dönmeleri gerektiğini itiraf ediyor.’ açıklamalarında bulundu.

İran ve ABD Arasında Müzakere Olmayacak

Rebii sözlerine şöyle devam etti: ‘Bizim ilkeli tutumumuz gayet net ve açıktır ve müzakereci heyetimiz tarafından tekrarlanacaktır. Bundan önce defalarca vurgulandığı üzere İran ve ABD temsilcileri arasında hiçbir türlü müzakere olmayacak, fakat biz nükleer anlaşma üyelerine, yaptırımları kaldırdıkları ve BMGK’nın 2231 sayılı kararnamesini uyguladıkları takdirde İran İslam Cumhuriyetinin de uygulamaların doğruluğunu sınadıktan sonra en kısa sürede tüm yükümlülüklerine geri döneceğini söyleyeceğiz. Hali hazırda bu oturumun sonuçlarının ne olacağı hakkında pek iyimser değiliz, fakat doğru yolda ilerlediğimizden eminiz; dolayısıyla Amerika’nın ciddiyeti ve samimiyeti ispat olursa, daha iyi bir gelecek için iyi bir işaret olacağını düşünüyoruz.’

Tags: 


Yeni yorum ekle