ABD Neden Culani’yi Aklamaya Çalışıyor?

Pt, 05/04/2021 - 09:57

Amerika TV kanalarından “Frontline” Nusra Cephesi lideri ile bir röportaj yaptı ve bu röportaj, Amerikalıların Suriye'deki terörist gruplarla olan güçlü bağlarını giderek daha fazla ortaya koyuyor.

Welayet News  - “Bölgedeki bazı Batı politikalarını eleştiriyorduk, ancak Batı ülkelerine saldırmak istemiyoruz." Bu sözler Nusra Cephesi terör örgütünün asıl sütunlarını oluşturan "Tahrir eş-Şam" terör örgütünün lideri "Ebu Mohammad el- Culani’ye” ait.

Rey el-Yevm Gazetesi, Ebu Muhammed el-Culani’nin Amerika TV kanalarından “Frontline’da” yer alan röportajına değindi ve şunları yazdı: ‘Görünüşe göre, güç ve liderlik Culani’nin ağzını tatlandırış ve kuzey Suriye'nin işgal edilmiş bölgelerinde bir "kurtuluş hükümeti" kurmayı planlıyor.’

Culani bu eylemiyle, Türkiye'nin kuzey Suriye'deki nüfuzunu korumaya çalışıyor, ama Suriye halkının kanını döken odur ve ona bağlı unsurlar halkı sigara içtiği için kırbaçlarken, kadınların köleleştirilmesini ve farklı dinlere mensup masum insanların öldürülmesini din adına helal kılmıştır.

Culani, IŞİD teröristlerinin bir ürünüdür ve bu grubun müttefikidir ve onların saflarında savaşmıştır, ancak bugün Amerika Birleşik Devletleri ve Batı karşısında kendisini “terörle mücadele kahramanı ve insan hakları savunucusu ve destekçisi” olarak tanıtmıştır.

Culani, Amerika TV Kanalı “Frontline’a” verdiği röportajda, talebini Amerika Birleşik Devletleri Başkanı'na iletmeye ve ondan ve uluslararası toplumdan kendisini kabul etmelerini istemeye çalıştı.

Nusra Cephesi’nin bu teröristi röportajında, Tahrir eş- Şam'ın sivilleri tutuklamadığını iddia etti ve kendisini mahkumların haklarının destekçisi olarak tanıttı. Ama tabii, bu terörist koalisyonun ABD ve Batı için bir güvenlik veya ekonomik tehdit olmadığını vurguladı ve “Bu ülkelerin bize yönelik politikalarını yeniden gözden geçirmeleri gerekiyor” dedi.

Culani, Amerika medyasında yer alan ve görünüşünü değiştirerek ABD'nin onun liderliğini tanımasını amaçlayan bir kişidir, ancak "Ebu Muhammed, lakabını yani Culani'yi değiştirmeyi unutmuş olabilir; Çünkü Washington, Suriye’nin işgal altındaki bölgesi olan Golan'da İsrail’in egemenliğini resmi olarak tanımıştır.


Yeni yorum ekle