Asaib-i Ehli Hak Hareketi: Irak Direnişinin ABD'lileri Sınır Dışı Etme Kararı Kesindir

Pt, 05/04/2021 - 09:34

Irak'taki Asaib-i Ehli Hak Hareketi sözcüsü, ABD askerlerinin ülkeyi terk etmeleri gerektiğini vurgulayarak, "Direniş, ABD'nin Irak işgalini sonlandırana kadar devam edecektir. İşgalcilere karşı direniş operasyonları, Irak'taki tüm ABD askeri üsleri kapatılıncaya kadar durmayacaktır." dedi.

Welayet News Asaib-i Ehli Hak Hareketi sözcüsü Cevad el-Talibavi, ABD'nin güçlerini Irak’ta tutma çabalarına tepki gösterdi.

Cevad el-Talibavi, "Biz, ABD’nin Irak’ta daha fazla hayatta kalma çabalarını tamamen reddediyoruz. Irak direnişinin Amerikalıları Irak topraklarından çıkarma kararı kesindir." açıklamasında bulundu.

Irak'taki Hizbullah Taburları sözcülerinden Cafer el-Hüseyni de daha önce, "Bize göre, Washington ile stratejik görüşmeler değersizdir. Bu görüşmeler nihayetinde hiçbir işe yaramayacaktır." demişti.

El-Hüseyni, Irak halkının ve milletvekillerinin uzun süre önce Amerikalılara karşı karar verdiklerini belirterek, "Amerikan işgalcilerin kendi topraklarında hayatta kalmalarına karşı çıkıyorlar." dedi.



Yeni yorum ekle