Türkiye’nin Yemen’e Müdahalesi Artıyor

Ct, 03/04/2021 - 18:03

Yemen Ordusu ve Halk Komiteleri, Marib cephesinde ciddi ölçüde ilerledikçe Türkiye'nin Suudi Arabistan'la koordinasyon içinde el-Islah Partisi güçlerinin yenilgisini önlemek için müdahalesinin arttığı ifade edildi.

Welayet News - Lübnan el-Ahbar gazetesi, Suudi kontrolündeki Yemen'de Türkiye'nin müdahalesinin attığını ifade eden bir yazı kaleme aldı.

Gazetede yer alan makalede: "El-Kaide, Marib şehri cephelerinde Suudi Arabistan'ın destekçisi haline geldi ve el-Ahbar'ın aldığı bilgiye göre, Abin vilayetinin sahillerini koruma görevi, insanları Yemen dışından el-Bayda vilayetine ve oradan da Marib vilayetine getirmek için el-Kaide'ye emanet edildi." denildi.

Bu planda örtülü bir rol oynayan Türkiye’nin rolü; Riyad ile ilişkilerini iyileştirmek için daha ileri adımlar atmak ve Yemen'deki ana karargahını kaybetmenin eşiğinde olan el-Islah güçlerinin kalıntılarını desteklemek için bu teröristlerin ve ekipmanlarının gelişini kolaylaştırmaktır.

Türkiye'nin Yemen'deki el-Islah Partisi'ne verdiği desteğin artışına atıfta bulunan el-Ahbar gazetesi şöyle devam ediyor: "Ankara, üç yıl önce Yemen'e insani bir eylem olarak, sadece el-Islah Partisi tarafından kontrol edilen bölgelere yani Taiz, Marib ve Şabva bölgelerine giriş yaptı ve partinin militanlarına dolaylı olarak güçlü lojistik sağladı. Bu rol, yaklaşık bir yıl önce batıdaki Taiz eyaletinde Katar'ın mali desteğiyle yoğunlaştı."

El-Ahbar gazetesi, el-Islah Partisi liderlerinin Yemen dışındaki Türk askeri üslerde eğitimini ve Türkiye'nin Yemen'in Şabva vilayetindeki önemli istihbarat rolünü aktardı.

Gazete, Suudi tarafının doğrudan gözetimi altında el-Islah Partisi'nin yeni işbirliğini haber yaptı ve Türkiye'nin koordinasyonuyla kısa menzilli silahlar ile Taiz ve Marib'deki el-Islah Partisi'nin keskin nişancılarının kullandığı keskin nişancı tüfekleri gibi Türk silahları taşıyan gemilerin Şabva vilayetinin kıyılarına ulaştığını bildirdi.



Yeni yorum ekle