Düşmanlar İran’da dinin düzenlemeleri temelinde İslami medeniyetin kurulmasından korkuyor

Ct, 03/04/2021 - 15:26

Ayetullah Kaabi, düşmanların İran’da dinin düzenlemelerine göre İslami medeniyetin ikamesinden korktuğunu belirterek, İslam Cumhuriyeti’ne yönelik düşmanlığın temelinde yatan esas nedenin öz Muhammedi İslam’ın yayılmasından duyulan korku olduğunu söyledi.

Welayet News - Uzmanlar Meclisi Başkanlık Divanı Üyesi Ayetullah Kaabi, İslam Cumhuriyeti Günü’nü kutlayarak, bu münasebetle yaptığı bir dizi açıklamada, 1 Nisan 1979’da İslami düzenin aslına dair yapılan referandumda İran milletinin yüzde 98’inden fazlasının İran İslam Cumhuriyeti’ne evet oyu verdiğini belirtti.

İmam Humeyni’nin (r.a) 12 Ferverdin’i (1 Nisan’ı), cündullahın galip ve cünduşşeytanın mağlup olma günü ve  Hizbullah’ın bayramı olarak ilan ettiğini ifade eden Ayetullah Kaabi, milletimizin İslam Cumhuriyeti’nden yana oyunu kullanmasının bağımsızlık, özgürlük ve İslami izzetin tahakkuku yönünde İran milletinin genel iradesi temelinde dinin düzenlemeleri ve İslam düsturlarının ikamesi anlamına geldiğini söyledi.

Halkın İslam Cumhuriyeti’nden yana oy kullanmasının din temelinde kalkınma, adalet ve maddi-manevi keramet doğrultusunda katılımının örgütlenmesi anlamına geldiğini diyen Uzmanlar Meclisi Başkanlık Divanı Üyesi, şu ifadelerde bulundu: “Toplumda dini ikame etme sayesinde ve tevhit ile maad temelinde bağımsızlığa, özgürlüğe ulaşabiliriz, istibdata karşı koyabiliriz ve hakeza millet ile Veliyy-i Fakih arasındaki sağlam bağı tazmin edebiliriz.

İran halkı  1 Nisan 1979’da din, İslam mektebi ve Ehlibeyt (a.s)’ın öğretileri temelinde ve genel bir iradeyle, dinin toplumda ikamesi için İslam Cumhuriyeti’ne ezici coğunlukla evet oyu verdi.

Dinin ve İslami nizamın toplumda ikamesi ile birlikte ilahi peygamberlerin ve Eimme-i Ethar’ın (a.s) toplumu tevhit ve İslami düzenlemeler temelinde örgütleme yönündeki hedefi gerçekleşecektir”.

Düşmanların topluma umutsuzluğu pompalamaya çalıştığını söyleyen Ayetullah Kaabi, düşmanların İran İslam Cumhuriyeti’nde dinin düzenlemelerine göre İslami medeniyetin ikamesinden endişelendiğini ve  İslam Cumhuriyeti’ne yönelik düşmanlığın temelinde yatan esas nedenin öz Muhammedi İslam’ın Ehlibeyt (a.s)’ın öğretilerine dayalı olarak bölgede ve dünyada yayılmasından duyulan korku olduğunu vurguladı.

Ayetullah Kaabi, tereddütlerin, umutsuzluğun ve dinin düzenlemelerine yönelik dikkatsizliğin ülkenin ilerlemesini engelleyen asli etken olduğunu belirterek, toplumun birçok sorununun ve geriye gitmesinin temelinde yetkililerin dini emirlere bağlı olmayışı ve İslami hükümlerle amel etmemesinin yattığını kaydetti.

Uzmanlar Meclisi Başkanlık Divanı Üyesi, ülkenin kaydettiği ilerlemelerin İslami düsturlarla amel etme sayesinde gerçekleştiğine işaretle, İslam mezheplerinin birliğinin korunması, ülkenin toprak bütünlüğünün siyaneti ve çeşitli ilerlemelerin dinin düsturlarla amel edilmesi ve İslami nizamın ikamesi sayesinde ancak gerçekleştiğini sözlerine ekledi.

Son olarak, İslam İnkılabı Rehberi’nin İslami devlet ve medeniyet inşasına ilişkin beyanatına değinen Kum İlim Havzası Müderrisler Camiası Başkan Yardımcısı, “1 Nisan 1979’un ideallerini, İslam İnkılabı’nın değerlerini sürekli hatırlamalıyız, keza dinin düzenlemelerini doğru tanımalı ve İslami devletin yönetmenliklerinde icra etmeliyiz” şeklinde konuştu.

Welayet News

Tags: 


Yeni yorum ekle