ABD: Bercam konusunda önümüzde zor görüşmeler var

Ct, 03/04/2021 - 09:14

Amerika'nın İran konusundaki temsilcisi twitter üzerinden paylaştığı mesajda Salı günü Avusturya'nın Viyana kentindeki görüşmelere işaretle, müzakerelerin çekişmeli olacağını belirtti.

Welayet News - Robert Mali paylaştığı mesajda "gelecek hafta Avrupalı ortakları, Rusya ve Çin ile Bercam'a bağlılığın başlaması için İran ve Amerika'nın yapması gerekenler konusunda görüşeceklerini, bunun ilk adım olduğunu, çekişmeli görüşmelerin olacağını fakat doğru bir yol olduğunu" söyledi.

Bercam ortak komisyon oturumu dün sanal ortamda ve AB dış siyaset sorumlusu yardımcısı Enriqe Mora'nın başkanlığında ve Çin, Rusya, Fransa, Almanya, Britanya ve İran temsilcilerinin katılımı ile dışişleri bakanları siyasi koordinatörler ve yardımcıları düzeyinde yapıldı.

İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif ise söz konusu oturumun ardından paylaştığı mesajda, "Bercam ortak komisyonu sanal oturumunda 3 Avrupa ülkesi artı diğer 2 üye (Çin ve Rusya) yüz yüze müzakerelerin gelecek hafta Salı günü Viyana'da başlaması konusunda anlaşmaya vardılar. Hedef: yaptırımların kaldırılması ve nükleer girişimlerin nihayileşmesi, tüm yaptırımların kaldırılması yolunun tasarlanması ve ardından İran tarafından telafi tedbirlerin durdurulması" şeklinde yazdı.

Tags: 


Yeni yorum ekle