İran nükleer faaliyetleri sürdürerek Amerika’nin küstahlığına cevap vermelidir, Yetkililer Avrupalılara aldanmasınlar

Çar, 09/05/2018 - 17:58

Nükleer faaliyetlerin güçlü şekilde sürdürülmesi düşmanın küstahlıklarına verilecek en iyi cevap olduğunu belirten Ayetullah Nuri Hamedani, yekililerden Avrupalılara aldanmamalarını ve onlara iyimser bakmamalarını istedi.

Welayet News - Amerika’nın Nükleer Anlaşmadan çıkmasına tepki gösteren Şii taklit mercilerinden Ayetullah Hüseyin Nuri Hamedani, Amerika’nın 40 yıldır yalan söylemekle, komplo kurmakla planlarını yürüttüğünü ve ona hiçbir şekilde güvenilemiyeceğini vurgulayarak, şöyle dedi: “Bu günkü Amerika, aynı o Amerika’dır ki önce savaş yolunu denedi, sonra İran İslam Cumhuriyetine karşı yapabildiği her komployu yaptı ve yaptırımlar bunlardan bir tanesidir. En baştan da İslam İnkılabı Rehberi, Amerika ile müzakere yapılamaz ve anlaşmaz imzalamaz diye feryat etmişti ama bazıları bu konuda ısrar ettiler”.

Geçtiğimiz gece yaşanan olayın İslam İnkılabı Rehberinin hakkaniyetini herkes için netleştirdiğini belirten Ayetullah Hamedani, “Amerika ile hiçbir anlaşma imzalanamaz çünkü, hiçbir zaman ona bağlı kalmayacaktır” diyerek, konuşmasına şöyle devam etti: “Sürekli meydanda olmamız gerekiyor, hareketsiz ve durgun insalardan bir iş çıkmaz, hareketli insanlar meydanı boş bırakmayarak cihad yapabilirler ancak. Yetkililer ve İslam İnkılabına bağlı olan herkes sözünde kararlı ve düşmanlara karşı güçlü durmalıdır”.

Yetkililerin Avrupalı ülkelerin sözüne aldanmaması gerektiğini vurgulayan Ayetullah Hamedani, “Amerika anlaşmadan çıkmış ama Fransa, İngiltere ve Almanya’nın anlaşmaya bağlı olduklarını açıkladıklarını söyleyerek aldanmamıza neden olmamalıdır, çünkü bu ülkeler en baştan beri, sürekli Amerika ile birlikte hareket etmişlerdir” diye ifade etti.

Ayetullah Hamedani, şöyle konuştu: “Avrupalı ülkelerin planlamasıyla İran İslam Cumhuriyetine darbe vurma gibi bir durumun yaşanmaması için sürekli tayakkuz halinde olmalıyız, füzeler ve askeri kabiliyeti  konusunda İran bizimle müzakere etmelidir, diyenler de bu ülkelerdir. Bu ülkelere karşı iyimser olmamak gerekir. İran direnişini ısrarla sürdürerek, barışçıl nükleer faaliyetlerine devam etmelidir. Müstekbirlerin, özellikle de Amerika’nın küstahlıklarına verilecek en iyi cevap ta budur. Halktan yetkililere kadar her kesin Velayet-i Fakih ekseninde ve İslam İnkılabı Rehberinin düşüncesi etrafında kenetlenip hareket etmesi gerekir”.

Welayet News



Yeni yorum ekle