İslam İnkılabı Rehberi: Bay Trump! Siz halt ettiniz

Çar, 09/05/2018 - 14:11

Tahran'ın Eğitimciler Üniversitesi'ni ziyaret eden İslam İnkılabı Rehberi İmam Seyyid Ali Hamanei, bu üniversitenin öğretim görevlileri, öğrencileri ve yöneticileriyle bir araya geldi.

Welayet News - Bugün sabah saatlerinde Tahran'ın Eğitimciler Üniversitesi'ni ziyaret eden İslam İnkılabı Rehberi İmam Seyyid Ali Hamanei, bu üniversitenin öğretim görevlileri, öğrencileri ve yöneticilerinin yanı sıra Eğitim Bakanlığı'nın bazı sorumlu yetkilileriyle bir araya geldi.

Donald Trump’ın dün gece ileri sürdüğü iddiaları eleştiren İslam İnkılabı Rehberi, “Dün gece gördüğünüz üzere, ABD Başkanı bazı değersiz ve boş ifadeler dile getirdi. Söylediklerinde belki de 10’dan fazla yalan iddia bulunuyordu. Ancak ben İran milleti tarafından şunu söylemek istiyorum: Bay Trump! Siz halt ediyorsunuz” ifadelerinde bulundu.

İmam Hamanei sözlerini şöyle sürdürdü: Müzakerelerin başlangıcında ABD’nin İran karşıtı hasmının nükleer enerjiyle sınırlı olmadığını ve bunların hepsinin birer bahaneden ibaret olduğunu söyledik; ancak hayır öyle değil dediler. Şimdi artık öyle olmadığını gördünüz mü? Biz anlaşmayı kabul ettik fakat onların İran’a karşı düşmanlığı sona ermedi. Şimdi ise bizim bölgede bulunmamızla füze programı konusunu açmak istiyorlar; bu konuları da kabul ettiğiniz takdirde olay yine kapanmayacak ve hemen ardından başka bir meseleye atlayacaklar.

İnkılap Rehberi, Amerikalıların bölgede para karşılığı onların her dediğini yaparak istediği zaman değiştirebileceği yöneticilerin peşinde olduğunu açıklayıp şöyle dedi: Trump, birkaç gün önce bölgedeki ülkelerin liderlerine bizim de elimize ulaşan birer mektup yazıp iletti. Mektupta ben sizin için 7 trilyon dolar harcadım ve siz de şunu bunu yapmalısınız diyor! bunları, Irak ve Suriye’yi ele geçirmek için harcadın; yapamadıysan, canın cehenneme! İşte İran’ı da aynı şekilde zor durumda bırakmaya çalışıyor.

ABD Başkanı tarafından sergilenen alçak davranışların beklenmedik bir şey olmadığını belirten İmam Hamanei, “Eski başkanların döneminde de böylesi davranışlarla karşı karşıyaydık ve her dönem aynıydı bunlar. İran halkı tüm gücüyle onların karşısında dimdik duruyor, eski başkanlar ölüp gititler ve kemikleri bile çürüdü, ancak İslam Cumhuriyeti hala ayakta” şeklinde konuştu.

İslam İnkılabı Rehberi konuşmasına şu şekilde devam etti: Şimdi de 3 Avrupa ülkesiyle anlaşmayı sürdüreceğiz diyorlar. Ben bu 3 ülkeye de güvenmiyorum; siz de onlara güvenmeyin. Anlaşma yapmak istiyorsanız pratik garanti almayı unutmayın aksi takdirde ABD gibi davranacaklar. Tam bir güvence almadığınızda ise nükleer anlaşmaya devam etmenin herhangi bir anlamı kalmaz.

 



Yeni yorum ekle