Yahudiler Mescid-i Aksa'yı Bastı

Pt, 29/03/2021 - 08:55

Filistin, İşgalci Rejim Siyonist İsrail'in işgali altında zulme maruz kalmaya devam ediyor. 

Welayet News  - Fanatik Yahudiler Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi. Kudüs İslami Vakıflar İdaresi 119 fanatik Yahudi'nin, Mescid-i Aksa'nın güneybatısındaki El-Meğaribe (Fas) Kapısı'ndan Harem-i Şerif'e baskın düzenlediğini açıkladı.

FANATİK YAHUDİLER MESCİD-İ AKSA'YI BASTI

Dün başlayan ve 3 Nisan sabahına kadar devam edecek olan Hamursuz Bayramı (Pesah) dolayısıyla fanatik Yahudiler Mescid-i Aksa'yı baskın düzenliyor. Siyonist İsrail polisi korumasındaki bir Yahudi grup, sabah ve öğle saatlerinde Mescid-i Aksa'ya baskın yaptı. Harem-i Şerif'te dolaşan Yahudiler, avluda kışkırtıcı turlar attı.

KURBAN KESTİLER AYİN DÜZENLEDİLER

Milligazetenin verdiği haberde Geçtiğimiz hafta 411 Siyonist yerleşimci yoğun güvenlik önlemleri altında mübarek Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemişti. İki yılda 4. kez yapılan seçim gününde de 150 Yahudi işgalci Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyip batıl dini ayinlerini gerçekleştirdi.

Fanatik Yahudiler, geçtiğimiz günlerde Mescidi Aksa'nın güney duvarlarına bitişik İslami Vakıflar'a ait Emevi Sarayları bölgesinde Pesah hazırlıkları amacıyla kurbanlar kestirip Talmudik ayinler düzenledi.

Mescid-i Aksa hemen her gün sabah ve öğlen bir dizi baskın ve ihlale maruz kalıyor. Baskınlar Yahudi bayramlarında daha da çok artıyor.

Hamas’ın Batı Şeria’daki Medya Ofisi'nin yayımladığı rapora göre, Mescid-i Aksa’ya saldıran Yahudi yerleşimcilerin sayısı Ocak ayında 613 iken Şubat ayında 1309’a ulaştı.

KUDÜS İSLAMİ VAKIFLAR İDARESİNİN EGEMENLİĞİNİ İHLAL EDİYOR

Mescid-i Aksa, İsrail ile Ürdün arasında 26 Ekim 1994'te imzalanan barış antlaşmasına göre Ürdün Vakıflar, İslami İşler ve Mukaddesat Bakanlığına bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin himayesinde bulunuyor.

Ancak Yahudiler, 2003'ten bu yana İdarenin izni olmadan İşgalci rejim İsrail'in tek taraflı kararıyla polis eşliğinde kutsal mabede giriyor.

Bu girişleri baskın olarak nitelendiren Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, Müslümanların egemenliğinin ihlal edildiğini vurguluyor.



Yeni yorum ekle