Türkiye’de Yoksulluk sınırı 9 bine dayandı

Ct, 27/03/2021 - 09:40

Türk-İş tarafından açıklanan açlık ve yoksulluk araştırması sonuçlarına göre, Türkiye’de yoksulluk sınırı 9 bin liraya dayandı.

Welayet News - Araştırma sonuçları ile ilgili konfederasyon tarafından yapılan değerlendirmede, “Özellikle gıda fiyatlarında görülen artışın genel fiyat artışlarının üzerinde gelişim göstermesi, çalışanların harcamalarında ağırlıklı yer kaplayan ‘mutfak’ harcamalarını taşınmaz boyuta getirmiştir” denildi.

Her ay açıkladıkları açlık ve yoksulluk rakamları ile vatandaşın geçim şartları ile ilgili önemli veriler ortaya koyan Türk-İş, Mart ayı açlık ve yoksulluk rakamlarını paylaştı. Açıklanan rakamlara göre Türkiye’de yoksulluk sınırı 9 bin liraya dayandığı gözler önüne serildi. Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarı yani açlık sınırının Mart ayı için 2 bin 736 lira olarak kaydedildiği araştırma sonuçlarında, gıda ile giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarı yani yoksulluk sınırı ise 8 bin 912 lira olarak kaydedildi. Bekar bir çalışanın “yaşama maliyeti” ise 3 bin 317 lira olarak hesaplandı.

GIDA FİYATLARINDAKİ ARTIŞ DEVAM EDİYOR

Konfederasyon tarafından araştırma ile ilgili yapılan açıklamada, pandeminin olumsuz etkilerinin çalışanlar için devam ettiği belirtilerek, “Çalışanların iş ve gelir güvencesi -yapılan kimi düzenlemelere karşın- gerilemiş, özellikle geçim şartları bozulmuş, satın alma güçleri önemli ölçüde azalmıştır. Özellikle gıda fiyatlarında görülen artışın genel fiyat artışlarının üzerinde gelişim göstermesi, çalışanların harcamalarında ağırlıklı yer kaplayan ‘mutfak’ harcamalarını taşınmaz boyuta getirmiştir” ifadelerine yer verildi.

Tags: 


Yeni yorum ekle