Yemen Ordusu: Aramco Şirketini 20 Yemen Füzesi ve İHA'sıyla Hedef Aldık

Cu, 26/03/2021 - 12:19

Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü, Suudi Arabistan içlerinde 18 İHA ve 8 balistik füzeyle büyük çaplı operasyonlar gerçekleştirdiklerini duyurdu.

Welayet News  - Yahya es-Seri'nin bildirdiğine göre operasyon, Suudi Arabistan'a ait hayati ve askeri üsleri ve yapıları hedef aldı.

Operasyon sırasında Ras el-Tanura, Yanbu, Rabiğ ve Cizan'daki Suudi Aramco petrol tesisleri ve Kral Abdulaziz Hava Üssü hedef alındı.

Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü, Aramco'nun 12 adet Samad-3 İHA'sıyla ve 8 adet Zülfikar, Bedir ve Sair füzeleriyle hedef alındığını söyledi.

Yahya es-Seri, Necran ve Asir'deki diğer askeri mevzilerin 6 adet Kasif 2K İHA'sı ile hedef alındığını da belirtti.

Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü operasyonun hedeflerine ulaştığını belirterek, "Aldatıcı güçleri ve saldırgan suçluları, [Yemen] milletine yönelik devam eden saldırganlığı ve kuşatması konusunda uyarıyoruz." dedi.

Yemenli komutan, Yemen savaşçılarının daha yoğun askeri operasyonlara hazır olduğunu vurgulayarak sözlerini bitirdi.

Suudi-BAE koalisyonu Yemen'i yaklaşık 6 yıldır bombalıyor. Yemen halkına kuşatma, açlık ve tıbbi malzeme eksikliği uyguluyor ve kadınları ve çocukları öldürmeye devam ediyor.

Bu saldırılar, Yemen'in altyapısının tahrip olmasına ve bu fakir Arap ülkesinde yoksulluğun, işsizliğin ve bulaşıcı hastalıkların yayılmasına yol açtı.

 

BM uzmanları Yemen'i dünyanın en büyük insani krizine sahip bir yer olarak tanımlıyor. Yemen nüfusunun %75'ini oluşturan 22 milyon insanın insani yardım ve desteğe ihtiyacı var. Bunlardan 8,4 milyonu bir sonraki yemek öğününün nereden geleceğini bilmiyor. 



Yeni yorum ekle