Arap Rejimleri İsrail'i Müttefik ve Filistin Halkını Düşman Olarak Görüyor

Cu, 26/03/2021 - 12:10

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi hareketinin siyasi ilişkiler dairesi başkanı Mahir el-Tahir, Siyonist rejimle ilişkilerini normalleştiren Arap ülkelerinin bu rejimi dostları olarak gördüğünü ifade etti.

Welayet News  - El-Meyadin haber ağına verdiği demeçte Mahir el-Tahir, "Siyonist rejimi müttefiki, Filistin halkını düşman olarak gören Arap rejimleriyle uğraşıyoruz." dedi.

Mahir el-Tahir, Arap rejimlerinin Siyonist rejimle ilişkilerini normalleştirmekle kalmayıp, onunla ittifaka girdiklerini de sözlerine ekledi.

Filistinli yetkili, "Halk Cephesi'nin görüşü, küresel emperyalizm, sömürgecilik, Siyonizm, Siyonist rejim ve Arap gericiliğinin Filistin halkının düşmanı olduğu yönündedir." dedi.

Mahir el-Tahir, sözlerinde seçim konusuna da değindi ve Filistinli gruplar arasında diyaloğun devam ettiğini ve "solcu ve demokratik hareketlerin listesi üzerinde net bir siyasi vizyon ve anlaşmaya varırsak... bir koalisyon oluşturacağız." dedi. 

 

Seçimlerin gerçek amacının Siyonist rejimle görüşmelere devam etmek olacağına dair endişelerini dile getirerek, Filistin'deki çatışmanın sona ermesinin seçimlerle değil kurtuluş örgütü ile başlayacağını belirtti.



Yeni yorum ekle