Ensarullah: Kuşatmanın Kaldırılması İçin Herhangi Bir Askeri Şartı Kabul Etmiyoruz

Per, 25/03/2021 - 07:25

Yemen Ensarullah Hareketi Sözcüsü, kuşatmanın kaldırılmasının siyasi veya askeri meselelerle hiçbir ilgisi olmaması gerektiğini söyledi. 

Welayet News  - Yemen Ensarullah Hareketi Sözcüsü ve San’a hükümetinin müzakere heyeti başkanı Muhammed Abdüsselam, Twitter sayfasında müzakere sürecinin herhangi bir şekilde kuşatmanın kaldırmasıyla ilişkilendirilmesini reddetti. 

Muhammed Abdüsselam şunları yazdı: ‘Petrol türevlerinin, gıda ve tıbbi teçhizatın gelişi Yemen halkı için insani ve yasal bir ihtiyaçtır ve kuşatmanın kaldırılmasını herhangi bir askeri veya siyasi şarta bağlı kılmayı asla kabul etmeyeceğiz. 

Ensarullah Hareketi Sözcüsü daha önce de şunları yazmıştı: ‘San’a Havaalanı ve el-Hudeyde limanının yeniden açılması gibi bir insan hakkının siyasi ve askeri konularla ayırt edilmesi gerekiyor. 

Yemen vatandaşlarına yardımın durdurulmasının hiçbir gerekçesi yoktur.’ 

Dünya Gıda Programı (WFP) daha önce Suudi koalisyonunun el-Hudeyde limanına (Yemen'in kuşatma altındaki tek arterine) yakıt ulaşmasını engellemeye devam edeceği konusunda uyarıda bulunmuştu. Son istatistiklere göre şimdiye kadar 13 gemi Suudi hükümetinden el-Hudeyde limanına giriş için izin bekliyor. 



Yeni yorum ekle