Batı'nın İnsanlık Yanlısı İddiaları Boş ve Faydasız

Çar, 24/03/2021 - 12:28

Suriye Dışişleri Bakanı, ABD ve Batı'nın Şam'a yönelik zalimane yaptırımlarına atıfta bulunarak, Batı'nın insan hakları iddialarının boş ve faydasız olduğunu belirtti.

Welayet News  - Suriye Haber Ajansı SANA'nın haberine göre, Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, Uluslararası Kızılhaç Komitesi Başkanı Peter Maurer ve beraberindeki heyetle bir araya geldi ve güçlenmenin yolları ve ikili ilişkilerde ilerleme üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.

Faysal Mikdad, Kızıl Haç'a Suriye hükümeti adına teşekkür etti ve çeşitli alanlarda insani yardım gönderme çabalarını övdü.

Suriye Dışişleri Bakanı, "Suriye'de faaliyet gösteren uluslararası kuruluşların sorumlu olmalarını ve uluslararası insan hukukuna uymasını bekliyoruz. Aynı zamanda Suriye halkına karşı görevlerini yerine getirmelerini ve Batı ülkelerin saldırı ve eylemleri nedeniyle Suriye halkının çektiği acıyı hafifletmelerini umuyoruz." açıklamasında bulundu.

Suriye Dışişleri Bakanı, ABD'nin ve Avrupalı ​​müttefiklerinin Suriye'ye yönelik tek taraflı eylemlerini bir kez daha kınayarak, ABD ve Avrupalı ülkelerin terörist grupları desteklemeye devam ettiğini ve insan hakları hakkındaki yalan iddialarının gerçek yüzünün ortaya çıktığını dile getirdi.

Faysal Mikdad, Uluslararası Kızıl Haç Komitesi'nin işgal altındaki Golan'daki İsrail işgalinden ve onun insanlık dışı eylemlerinden muzdarip Suriye vatandaşlarını destekleme çabalarının önemini yineledi.

 

Maurer ise Kızılhaç'ın Suriye hükümeti ve Suriye Kızılayı ile işbirliği yaparak Suriye'deki insani yardım faaliyetlerini su, elektrik ve sağlık dahil her alanda genişletme planlarının öneminden bahsetti.



Yeni yorum ekle