Uğur Şahin Tarih Verdi: Karantinaya İhtiyaç Kalmayacak

Pt, 22/03/2021 - 09:19

Koronavirüse karşı aşı geliştiren Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech'in kurucusu Prof. Dr. Uğur Şahin, aşılama programları yavaş ilerlese de yaz aylarında Avrupa genelinde yaz sonuna kadar karantinaya 'ihtiyacımız' olmayacak dedi.

Welayet News  - BioNTech'in kurucusu Şahin, sorunların geçici olacağı konusunda iyimser olduğunu belirterek, Eylül ayı sonuna kadar Almanların yüzde 70'inin aşılanmasını sağlamanın mümkün olduğunu ve bu noktada virüsün çok az sorun çıkaracağını söyledi.

Şahin, Welt am Sonntag gazetesine verdiği demeçte, "Birçok Avrupa ülkesinde ve ABD'de muhtemelen yaz sonuna kadar karantinaya ihtiyacımız olmayacak" diyerek, şu ifadeleri kullandı: "Salgınlar olacak, ancak arka planda gürültü olarak olacak. Mutasyonlar da olacak, ama bizi korkutmayacaklar."

Bu arada Almanya’da son 24 saatte 13 bin 733 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu. Böylelikle ülkede toplam vaka sayısı 2 milyon 659 bin 516’ya yükseldi. Son 24 saatte Kovid-19 kaynaklı 99 kişi yaşamını yitirirken toplam can kaybı 74 bin 664’e çıktı.

Almanya’da haftalık yeni vaka sayıları ocak ve şubatta hızla düşmüş, şubat sonu ve mart ayında tekrar yükselmeye başlamıştı. Bu artışın, Kovid-19’un mutasyona uğramış ve hızla yayılan türlerinden kaynaklandığı ifade ediliyor.

Öte yandan Avrupa'da, Oxford/AstraZeneca tarafından geliştirilen koronavirüs aşısı krizi sürüyor.

Birçok Avrupa ülkesini aşının kan pıhtılaşmasına neden olduğu gerekçesiyle kullanımı askıya almıştı. İngiltere aşının Pfizer kadar güvenli olduğunu savunurken, Dünya Sağlık Örgütü ve Avrupa İlaç Ajansı, aşının güvenli olduğunu açıkladı. Ancak tartışmalar bitmiyor.

Avrupa Birliği önce "kan pıhtılaşmasına neden oluyor. O yüzden aşıyı vurmayı askıya aldık" dedi. Dünya Sağlık Örgütü ve Avrupa Birliği'nin kendi sağlık otoriteleri ise "Aşının faydası yan etkilerinden çok daha fazla" dedi.



Yeni yorum ekle