Ensarullah Liderinden BAE'ye Mektup

Cu, 19/03/2021 - 11:08

Ensarullah Hareketi Yüksek Siyasi Konseyi üyesi Muhammed Ali el-Husi, twitter hesabından Yemen'den BAE'ye yönelik saldırıların durdurulmasının nedenini yazdı.

Welayet News  - Ensarullah Hareketi Yüksek Siyasi Konseyi üyesi Muhammed Ali el-Husi, twitter hesabından Yemen'den BAE'ye yönelik saldırıların durdurulmasının nedenini yazdı: "Seyyid Abdulmelik el-Husi, BAE'ye yazdığı bir mektupta Yemen'e yönelik saldırılarından vazgeçmesini tavsiye etti ve ardından BAE, Suudi liderliğindeki Arap koalisyonundan çekildiğini resmen açıkladı."

Muhammed Ali el-Husi, açıklamalarına şunları ekledi: "Yemen de, BAE'ye yönelik saldırılarını durdurdu (BAE'nin koalisyondan çekildiğini duyurduktan sonra). Suudi Arabistan, BAE gibi davranırsa, Yemen onu da hedef almayı bırakacak."

Bu bağlamda Ensarullah Hareketi'nin sözcüsü Muhammed Abdusselam el-Cezire'ye yaptığı açıklamada şöyle demişti: "Yemen'e yönelik saldırı ve kuşatma devam ettiği sürece füze ve drone saldırılarımız devam edecek."

Ensarullah Hareketi sözcüsü Muhammed Abdusselam, "Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti, insani yönün askeri ve siyasi yönlerden ayrılması durumunda müzakereye hazır." dedi.

Suudi Arabistan, 2015'den bu yana ABD'nin yeşil ışık yakması ve Siyonist rejimin desteğiyle, istifa eden ve kaçak cumhurbaşkanı Abdurabbu Mensur Hadi'yi tekrar başa geçirmek için birkaç Arap ülkesinden oluşan bir koalisyon oluşturup yoksul ve Müslüman bir ülke olan Yemen'e saldırdı. Neticede binlerce mazlum Yemenli öldü ve yaralandı.



Yeni yorum ekle