Suriye: ABD Petrol Kaynaklarını Haydutlar Gibi Talan Ediyor

Cu, 19/03/2021 - 10:56

Suriye Petrol ve Maden Kaynakları Bakanı Besam Tame, ABD işgali altındaki bölgelerin Suriye'nin petrol rezervlerinin % 90'ına varan kısmını barındırdığını ve bu kaynakların ABD terörist güçleri tarafından yağmalandığını açıkladı.

Welayet News  - Suriye Petrol ve Maden Kaynakları Bakanı, "Amerikalılar ve yandaşları, Suriye petrol kaynaklarını ve yardım gemilerini hedef alırken hırsızlar gibi davranıyorlar." dedi.

Suriyeli bakan, "Suriye'ye yönelik saldırı ve savaş hiçbir bölgede gerçekleşmedi. Hem kaynaklarımızı kullanmamız hem de bize yardım edilmesi engellendi." diye belirtti. 

Suriyeli bakan, "Suriye'nin geniş petrol rezervleri var, ancak petrol arama ve çıkarma sözleşmeleri maliyetli ve uzun zaman alıyor." dedi.

Bakan açıklamasının sonunda, petrol sektöründe Suriye'ye verilen doğrudan ve dolaylı zararın 92 milyar dolar olduğunu tahmin ettiklerini belirtti.

Amerikalı teröristler, teröristlerin ve bağlı kuruluşlarının yardımıyla ülkenin petrolünü yağmalamak için Suriye'nin doğusunu ve kuzeydoğusunu işgal etti.

Bazı kaynaklar, ABD'nin Kürt müttefikleriyle birlikte, Türkiye ve Nusra teröristleri ile işbirliği içinde Suriye petrolünü yağmalamaya ve satmaya devam ettiğini bildirdi.



Yeni yorum ekle