Laricani: Lübnan halkı, Amerika ve Siyonistlere "hayır" dedi

Sa, 08/05/2018 - 23:20

İran İslami Şura Meclis Başkanı Laricani, Lübnan halkının sandık başına giderek ABD’liler ve Siyonistlere “hayır” dediğini söyledi.

Welayet News - İran İslami Şura Meclis Başkanı Ali Laricani, Lübnan Milletvekili Genel Seçimini değerlendirerek, seçimlerde büyük başarıya imza atan Hizbullah’ın zaferinden dolayı Lübnanlı mevkidaşı Nebih Berri başta olmak üzere Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah ve Cumhurbaşkanı Mişel Avn’ı tebrik etti.

Laricani, “Amerikanlar, Siyonistler ve bölgedeki uzantıları tarafından harcanan tüm kirli paralar ve tahrip edici girişimlere rağmen Lübnan halkı sandık başına giderek ‘Amerika ve Siyonistlere Hayır’ olan ana isteklerini dile getirdiler” ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump’a da seslenen Laricani, “Trump, bölge halkına yönelik uygulanan siyasi ve askeri baskılara karşı verilen yanıtın mücadele eden masum halkın bizzat haykırışları olduğunu bilmeli” açıklamasını yaptı.

Bunlara ilave olarak Ali Laricani, “Trump nükleer anlaşma konusunda da hiç şüphesiz ayını sonuca varacak. İran halkı, İslam İnkılabı Rehberi’nin liderliği sayesinde yoluna güçlü bir şekilde devam edecektir” diye konuştu.

 



Yeni yorum ekle