Yemen Ordusu, Marib Eyaletinde İlerliyor

Per, 18/03/2021 - 17:31

Yemen Ordusu ve Halk Komiteleri, Marib şehrinin batısında başka bir bölgeyi kurtarmayı başardı.

Welayet News  - Yerel bir kaynak Perşembe sabahı Lübnan'ın el-Meyadin haber ağına, Yemen Ordusu'nun Sirvah kentindeki el-Atif bölgesinin kontrolünü ele geçirdiğini söyledi. Söz konusu bölge, Marib şehrinin batısındaki cephe hatlarından biri.

Kaynak, "Çatışmalar şu anda Sirvah'daki İdat el-Ray'ın batı bölgesine doğru ilerliyor." açıklamasında bulundu.

download_1_1.jpegdownload.jpeg

Kaynak ayrıca Yemen Ordusu ve Halk Komitelerinin operasyonlarının sonuçları hakkında da bilgi vererek şöyle dedi: "Son 24 saat içinde, Mensur Hadi güçleriyle yaşanan çatışmalarda birçoğu öldürüldü veya yaralandı."

Kaynağa göre, Ulusal Kurtuluş Hükümeti güçleri daha önce Kessare, Hama Ziab bölgelerini ve Marib Barajı'nın batı yakasını ve Sirvah şehrindeki el-Zur bölgelerini kontrol altına aldı. Bu ilerlemeler Suudi koalisyonunun hava saldırılarına rağmen gerçekleşti.

İki taraf arasında çatışmalar Sirvah şehrinin el-Meşceh bölgesi çevresinde sürüyor ve Ulusal Kurtuluş Ordusu güçleri bölgenin büyük bölümünü kontrol altına aldı.

Dün, Ensarullah'ın sözcüsü ve Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti'nin müzakere heyeti başkanı Muhammed Abdusselam, el-Cezire'ye verdiği demeçte, geçen ay Suudi koalisyon hava saldırılarının yüzde 90'ı 1.000'den fazla saldırı ile Marib vilayetinde yoğunlaştığını belirtti.

Yemen'in Marib eyaletindeki çatışmalar, Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti güçleri ile Suudi koalisyonu tarafından desteklenen Mensur Hadi hükümetinin güçleri arasında iki aydır şiddetle devam ediyor. Marib, kuzeyde Cevf vilayetiyle (Suudi Arabistan sınırında), batıda ise San'a vilayeti ile komşudur. Marib, bu durumunun yanında 200.000 varilden fazla petrol üretimi ile birlikte jeopolitik öneme sahip.

Tags: 


Yeni yorum ekle