Şam: İsrail'in Saldırıları Terörist Gruplar Tarafından Koordine Ediliyor

Per, 18/03/2021 - 10:15

Suriye Dışişleri Bakanlığı, BM Genel Sekreteri ve Güvenlik Konseyi'ne yazdığı bir mektupta, "İsrail terörü ile tekfiri terör arasında tam bir koordinasyon vardır ve İsrail'in Suriye'ye yönelik saldırısı, Suriye krizini uzatmak için terörist gruplardaki dostları ve müttefikleri ile ayrılıkçı gruplarla koordinasyon içinde yürütülmektedir." denildi. 

Welayet News  - Mektupta, Siyonist düşmanın 16 Mart 2021 Salı gecesi yerel saatle 22: 35'te Suriye'ye tekrar saldırdığı ve Güvenlik Konseyi'nin 350 sayılı kararını açıkça ihlal ederek işgal altındaki Golan Tepeleri ve Şam yakınlarına füzeler atıldığı belirtildi.

Suriye Haber Ajansı SANA'ya göre Suriye Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada işgalci İsrail rejiminin ülkeye yönelik saldırısının şaşırılacak bir şey olmadığını belirterek, "Bu terörist ve tekfiri gruplar ile İsrail aynı madalyonun iki yüzüdür." denildi.

Mektupta ayrıca, "Bu gruplar halihazırda korkunç bir terör suçu işlediler ve 15.03.2012 tarihinde Dara vilayetinde bir dizi Suriye ordusu kuvvetini taşıyan bir otobüsü hedef aldılar. Ayrıca, terörist operasyonlar gerçekleştirmek için Şam'a sızmak amacıyla intihar yeleği giyen bir dizi terörist de engellendi." diye belirtildi. 



Yeni yorum ekle