Ensarullah: Biden Yönetiminin Tutumu Trump’ınkinden Farklı Değil

Çar, 17/03/2021 - 17:36

Yemen Ensarullah Hareketi'nin sözcüsü Muhammed Abdusselam, ABD'nin Umman aracılığıyla ülkedeki krizi çözmek için bir plan sunduğunu açıkladı.

Welayet News Muhammed Abdusselam el-Cezire'ye yaptığı açıklamada; ABD'nin Yemen krizini çözmek için sunduğu planın yeni bir plan olmadığını, bu planın daha önce Birleşmiş Milletler tarafından sunulduğunu belirtti.

Abdusselam, "Ensarullah, kademeli bir ateşkes planına ulaşmadan önce ülkenin limanlarının ve havalimanlarının yeniden açılması çağrısında bulunuyor." dedi.

Ensarullah'ın sözcüsü, "Umman arabuluculuğuyla, [Yemen krizine] çözüm konusundaki görüşümüze ABD'nin yanıtını bekliyoruz." açıklamasında bulundu.

"İnsani boyutun siyasi ve askeri durumdan ayrıldığında müzakereye hazırız." diyen Abdusselam, tüm Yemenli partileri müzakerelere başlamaya çağırdı ve Ensarullah üyelerinin ABD ile herhangi bir doğrudan görüşmesi olmadığını söyledi.

Ensarullah sözcüsü, "Suudi Arabistan ile temas devam ediyor ve olaylar değiştikçe bu temasta değişecek." diyerek Suudi Arabistan'ın petrol ürünleri ithalatını engelleyerek Yemen'i yok etmeye çalıştığını belirtti.

Muhammed Abdusselam, Riyad'ın geçen ay Yemen güçlerini ve halkını bin kez bombaladığına işaret ederek, Riyad'ın saldırılarını durdurması halinde Yemen'in İHA ve füze saldırılarını da durduracağını sözlerine ekledi.



Yeni yorum ekle