Lübnan'da Tehlikeli Bir Güvenlik Senaryosu

Çar, 17/03/2021 - 09:11

Lübnan medyasında önümüzdeki günlerde huzursuzluk, imha ve silah kullanımı uyarısı yapan Lübnan güvenlik birimine ait bir belge yayınlandı.

Welayet News  - Sputnik haber ajansına göre dün, Lübnan sosyal medyasında yayınlanan görüntüler, ülkenin ekonomik ve mali durumunun kötüye gittiği bir dönemde, sokak gerilimlerinin yaygınlaşması için bilgi sahibi olan Lübnan güvenlik birimine ait belgeyi ifşa ediyor.

Belgeye göre Lübnan'daki durum, yükselen dolar fiyatları ve yüksek fiyatlar bahanesiyle sokaklarda isyan, imha ve silah kullanımı, yağma, soygun ve yerleşimlere doğru tırmanıyor, ancak bu yıkıcı eylemlerin asıl amacı siyasi gündem oluşturmaktır.

Lübnan yaklaşık bir buçuk yıldır tarihinin en kötü ekonomik krizini yaşıyor, ulusal para birimi dolar karşısında değerinin yüzde 80'inden fazlasını kaybederken enflasyon da  artıyor.

Lübnan'ın çeşitli bölgeleri de son aylarda kötüleşen ekonomik ve yaşam koşullarını protesto etmek için kitlesel gösterilere sahne oldu. 

Lübnan partilerinin siyasi sorunları ve bölünmeleriyle ilgili kafa karışıklığı uzun zamandır karmaşıklığını korurken, şimdiye kadar, iç istişarelere rağmen bu ülkede yeni bir hükümetin kurulması için hiçbir sonuç alınamamıştır.

Tags: 


Yeni yorum ekle