Bahreyn Rejimi Baskılara Devam Ediyor

Sa, 16/03/2021 - 09:55

İslam alimleri ve düşünürleri, sanal bir oturumda, Bahreyn rejiminin camileri yıkma siyasetlerini kınadılar.

Welayet News  - El'Menar tv. kanalına göre, İslam alimleri ve düşünürler, Bahreyn rejiminin camileri yıkmaya yönelik siyasetlerinin, halka meydanı daraltma, halkı zorbalıkla baskı altına almaya yönelik ezici politikalarının devamı niteliğinde olduğunu bildirdi.

Lübnan Direniş Alimleri Birliği genel sekreteri Şeyh Maher Hammud oturumda yaptığı konuşmada, "Camilerin yıkılması büyük bir suçtur ve camiler Allah'ın evidir" dedi.

Lübnan İslam Kurumu başkanı Şeyh Muhammed Hızır da,  "Bahreyn'deki Müslümanlar meselesi İslami, insani ve mantıki  bir meseledir." dedi.

Filistin Demokratik Komitelerinin üyesi İbrahim İbrahim de, "Bahreyn'de yaşanan sorunun 10. yıldönümünde yine Suudi rejiminin müdahalesinin geçmişte olduğu gibi devam ettiğinin açık göstergesidir ve bu müdahaleyi kınıyoruz'' dedi. 

Yemen'in Birleşmiş Milletler temsilcisi Ümmü Gülsüm Şerif de, bu organize politikanın amacının Bahreyn halkını, özellikle Şiileri yok etmek olduğunu söyledi.

 

Bahreyn Ulema Konseyi'nde cami işlerinden sorumlu Şeyh Muhammed el-Mensi de, "Sorun, ABD'nin küstah tutumları ve bölgedeki Siyonist rejimin ve bölge ülkelerindeki paralı askerlerinin varlığıdır." dedi.

Tags: 


Yeni yorum ekle