İran: ABD Suriye’den Çekilmeli

Sa, 16/03/2021 - 08:39

İran BM Daimi Temsilcisi Mecid Tahti Revançi, Suriye’deki çatışmanın tek çözüm yolunun barışçıl yollar olduğunu belirterek, Suriye’nin bir bölümünü işgal eden ABD güçlerinin Suriye’yi terk etmeleri gerektiğini söyledi.

Welayet News  - BM Güvenlik Konseyinde konuşan Tahti Revançi, Suriye krizinin o ülkenin tam egemenlik, birlik ve toprak bütünlüğünün garantilemeden çözülemeyeceğini ifade ederek, ‘’ Ne Suriye halkı kendi topraklarının işgalini ne de egemenliklerinin çiğnenmesini kabul etmiyor, nede uluslararası camia bunu kabul etmemeli zira bu uluslararası hukukla çelişmektedir. ‘’ dedi.

Suriye hükümetinin izni olmadan o ülkede bulunan tüm güçlerin o ülkeyi terk etmelerini isteyen Tahti Revançi, bu gibi yasa dışı olayların bölgenin gergin durumunu daha da kötü hale getirdiğini söyledi.

Irkçı rejim İsrail’in Suriye’ye yasa dışı saldırılarını kınayan Tahti Revançi, o ülke krizinin siyasi çözüm yolu olmadığını ve çözümünün sadece barışçıl yolla mümkün olacağını söyledi.

Taht, Revançi, Suriye halkının geçen 10 yılda çok acılar çektiğini belirterek, bu ülkedeki krizin tüm bölgenin barış, güvenlik ve istikrarını etkilediğini söyledi.



Yeni yorum ekle