Irak'taki ABD Hava Üssü Roketlerle Hedef Alındı

Sa, 16/03/2021 - 06:59

Irak kaynakları, Kuzey Irak'taki Balad Hava Üssü'nün roket saldırılarıyla hedef alındığını açıkladı.

Welayet News  - Haber kaynakları, pazartesi akşamı Irak'ın güneyindeki Selahaddin eyaletindeki Balad Hava Üssü'nde bir patlama yaşandığını bildirdi. 

El Mayadin Kanalı, Irak'taki muhabirinden naklen, bu üssün çevresinde bir patlama duyulduğunu açıkladı. 

Aynı zamanda Sky News de Irak'taki kaynaklara dayanarak Balad Hava Üssü'nde bir patlama meydana geldiğini ancak nedenin hala bilinmediğini açıkladı. 

Şafak News, bir güvenlik kaynağından naklen Balad Üssünün kuzeybatı kısmına iki Katyuşa roketinin isabet ettiğini söyledi. 

Edinilen bilgilere göre, Balad Üssü yakınında boş bir alana düşen bu iki roket herhangi bir can kaybına veya maddi hasara neden olmadı. 

Bazı güvenlik kaynakları da Reuters'e, beş roketin Balad Üssüne isabet ettiğini söyledi. 

Fransa Haber Ajansı (AFP), konuyla ilgili olarak bir güvenlik kaynağından naklen şu açıklamalarda bulundu: ‘ABD kuvvetlerinin konuşlandığı Balad Hava Üssü yedi roketle hedef alındı.’ 

El Cezire Kanalı, Iraklı bir askeri kaynaktan naklen, iki Katyuşa roketinin Balad Hava Üssüne çarptığını ve beş roketin de bu üssün çevresine isabet ettiğini söyledi. 

Ancak resmi Irak Haber Ajansı, bu üsse üç roketin isabet ettiğini bildirdi. 

Haberin çıkmasından yaklaşık bir saat sonra, Irak Güvenlik ve Bilgi Merkezi iki roketin Balad Üssüne isabet ettiğini ve bu üsse çok az hasar verdiğini açıkladı. 

Balad Hava Üssü Bağdat'ın 64 km kuzeyinde bulunuyor ve son yıllarda ABD güçleri tarafından kullanılıyor. Daha önce, bu üsde ara sıra gerçekleşen roket saldırıları nedeniyle Washington, bazı birliklerini daha güvenli üslere taşımak zorunda kaldı. 

Bazı kaynaklara göre bu üs şu anda ABD'nin de parçası olduğu NATO tarafından kullanılıyor. 

Tags: 


Yeni yorum ekle