Saddam'ın cinayet ortakları olan Batılı ülkeler Halepçe katliamını hatırlamak istemiyor

Sa, 16/03/2021 - 06:43

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Halepçe'deki kimyasal saldırıyla ilgili attığı twitte, Irak'ın devrik diktatörü Saddam rejimine silahları tedarik eden Batılı devletleri sert dille eleştirdi.

Welayet News  - İRNA'ya göre, İran dışişleri bakanı Zarif,  attığı twitte şu ifadelere yer verdi: ''16 Mart, Halepçe'deki kimyasal katliamın yıldönümüdür. Bazıları hatırlamak istemiyor; bunların başında da  Saddam'ı ölümcül kimyasal silahlarla silahlandıran tabii batılı bazı devletler gelmektedir'' 

Zarif açıklamasında şöyle dedi: 5.000'den fazla sivil, kimyasal gaz saldırısında öldü. Ama hala batılı devletler ve Saddam'ın cinayet ortakları bölgenin kötü tutumu hakkında konuşmak istediklerini bildiriyorlar. Utanmazlar!

Batı'nın taşeronluğunu yapanların eliyle tarihe kara bir leke olarak geçen Halepçe katliamı, aradan geçen 33 yıla rağmen hafızalardaki tazeliğini koruyor.

16 Mart 1988 yılında Batı'nın taşeronluğunu yapanların eliyle tarihe kara bir leke olarak geçen Halepçe katliamında binlerce mazlum ve Mustazaf Müslüman, Saddam Hüseyin'in emriyle kimyasal silahların hedefi oldu. 

 Bu katliam, Hiroşima ve Nagazaki'den sonra yapılan en vahşi katliam olarak tarihe geçti. Bütün dünyanın sessiz kaldığı katliamın üzerinden tam 33 yıl geçmesine rağmen o günkü vahşet ve katliam hafızalardaki yerini halen koruyor.



Yeni yorum ekle