İran Devrim Muhafızları, fırlatıldıktan sonra hedef değiştiren füze tanıttı

Pt, 15/03/2021 - 15:21

İran, ABD’deki Donald Trump döneminde hız verdiği roket şehirleri kurma açıklamalarına Joe Biden döneminde bir yenisini ekledi. 

Welayet News  - İran devlet televizyonu, Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetlerinin yerini açıklamaksızın yeni bir roket şehri tanıttığını duyurdu. 

Çeşitli menzillerde cruise ve balistik füzelerin konuşlandırıldığı yeraltındaki tesisten görüntüler paylaşılırken, elektronik cenk donanımı yardımıyla Devrim Muhafızları donanmasının düşman sinyallerini saptayabileceğine vurgu yapılmış oldu.  

Roket şehri açılış törenine Devrim Muhafızları Komutanı Hüseyin Selami, Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğamiral Ali Rıza Tangsiri ve bir takım üst düzey komutan daha katıldı. 

​Törende yeni sistemlerle ekipmanların Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetlerini yeraltından duyarlı füzeler fırlatma, değişik menzillerde deniz mayınları fırlatma, 360 aşama ateşleme, elektronik savaşla savaşım etme ve operasyonlarda menzil ve imha enerjisini artırma kabiliyetine haiz hale getirmiş olduğu açıklandı.

Bahsedilen tüm sistemlerin, Savunma Bakanlığı’ndaki İranlı uzmanlar, informasyon tabanlı firmalar ve Devrim Muhafızlarının araştırma merkezlerinde üretildiği kaydedildi.

Yeni tanıtılan roket sistemlerinden birinin, füzenin fırlatılmasından sonrasında hedefi değişiklik yapma kabiliyetine haiz olduğu duyuruldu.

Son olarak Akdeniz’de Şehrikürd adlı İran kargo gemisine sabotaj düzenlenmiş, Tahran terörist saldırıdan İsrail’i sorumlu tutmuştu. Öncesinde İsrail de Umman Körfezi’nde seyreden bir kargo gemisinde meydana gelen patlamanın arkasında İran’ın bulunduğunu iddia etmişti.



Yeni yorum ekle