İran'a karşı azami baskı politikamız başarısız kaldı

Pt, 15/03/2021 - 11:57

Mike Pompeo,  dün eski Başkan Donald Trump yönetiminin Nükleer Anlaşma'dan ayrıldıktan sonra İran'a karşı  ikna için azami baskı politikasında başarısız kaldıklarını itiraf ederek daha iyi bir anlaşma için İran'ı müzakere masasına çekemediklerini söyledi.

Welayet News  - Fars Haber Ajansı'nın Hill haber sitesinden yaptığı alıntıya göre, Mike Pompeo,  dün eski Başkan Donald Trump yönetiminin Nükleer Anlaşma'dan ayrıldıktan sonra İran'a karşı  ikna için azami baskı politikasında başarısız kaldıklarını itiraf ederek daha iyi bir anlaşma için İran'ı müzakere masasına çekemediklerini söyledi.

Trump İran'a karşı dört yıllık maksimum baskı politikası boyunca, İran'a en ağır yaptırımları ve ekonomik zorlukları uyguladı, ancak hedeflerinden hiçbirine ulaşamadı ve eski ABD başkanının bu politikası yurt içinde ve uluslararası arenada  geniş çapta kınandı. 

Biden yönetimi, Trump'ın İran'a yönelik politikasının başarısızlığını defalarca itiraf ederken Trump yönetiminin geri çekildiği nükleer anlaşmanın dönüş yolunu açmak için ABD diplomasi şu ana kadar işe yaramadı.



Yeni yorum ekle