Trump, nükleer anlaşma kararını bu akşam açıklıyor

Sa, 08/05/2018 - 08:59

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından attığı paylaşımla nükleer anlaşma kararını bugün yerel saatle 14:00’de açıklayacağı belirtildi.

Welayet News - ABD Başkanı Donlad Trump, Twitter hesabından attığı mesajda nükleer anlaşmayla ilgili kararını bügün açıklayacağını duyurdu.

Trump’ın mesajında, “Yarın Beyaz Saray'dan saat 14: 00'de nükleer anlaşmasıyla ilgili kararımı açıklayacağım" ifadesine yer verildi.

Öte yandan, New York Times, Beyaz Saray’a yakın yetkililere dayandırdığı bilgilere göre, Trump'ın anlaşmadan çekilerek askıya alınmış yaptırımları yeniden hayata geçirmek istediğini bildirdi.

Almanya ve Fransa dışişleri bakanları da düzenlediği ortak basın toplantısında, Berlin ve Paris'in nükleer anlaşmaya bağlı kalacağına vurgu yaparak bunun için ellerinden gelen herşeyi yapacaklarını duyurmuştu.

Almanya Dışişleri Bakanı Maas, “Berlin olarak 2015’de İran ile dünya güçleri arasında imzalanan nükleer anlaşmadan çekilmek için bir neden görmüyoruz ve 12 Mayıs'tan sonra da anlaşmayı desteklemeye devam edeceğiz” ifadesini kullanmıştı.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian ise Trump’ın kararına bakmaksızın nükleer anlaşmaya bağlı kalacaklarını dile getirmişti.

 



Yeni yorum ekle